Skocz do zawartości
Nerwica.com

Moje wyniki niszowych badań badań.

MiśMały

Rekomendowane odpowiedzi

Będę umieszczał tutaj wyniki niszowych badań krwi. 

Dolega mi szereg zaburzeń psychicznych. Depresję, nerwicę lękowe, nerwica natręctw, schizofrenia, zespół Aspergera i adhd.

Oczywiście nie mam wszystkiego na raz, bo obraz kliniczny często się zmienia.

Obecnie zbadałem sobie acetylokarnitynę i wyszedł mi taki wynik.

Więc bardzo słabo, będę suplementował.

Screenshot_20250927_063914_Chrome.png

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, zapytam przede wszystkim na cholerę robisz wymyślne badania? To jest badanie stosowane w celu monitorowania diety ketogennej, a także wrodzonych wad metabolizmu.
Wydawanie kasy na badania, które nic nie wnoszą, bez wykonania podstawowych badań nic nie zmieni.

A ten rzekomy niedobór 6kg mięśni to po zważeniu na zwykłej wadze Ci powiedzieli? 😂 bo nie sądzę, żeby w szpitalach mieli Tanity.
Zresztą nieważne kto i po jakim badaniu Ci to stwierdził. Poziom tkanki mięśniowej można zwiększyć tylko i wyłącznie ćwiczeniami i dietą z odpowiednią zawartością białka. Lekami i wykonywaniem nic nie wnoszących badań  tego nie zwiększysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty masz po prostu objawy negatywne schizo? Czy to schizafekt czy ChAD. Jaka masz diagnozę? Moja pierwsza diagnoza była schizofrenia paranoidalna. Potem zmiany na papierze powiedziano że to ChAD

I zapewne mam borderline. Nie dokończyłam badań 20lat temu i wtedy podejrzewano bordera i coś tam jeszcze. Muszę sprawdzić. Na stowke mam bordera. Derealka, pustka, zmiany emocji co chwilę, lęk przed odrzuceniem albo pochłonięciem. Brak stałego ja. Osobowość bardzo zmienna jak kameleon.

Prosiłam w szpitalu o badania zaburzeń osobowości. Ale nie zrobili bo miałam słaba koncentrację by je dokończyć.

Może jeszcze zrobię dla pewności.

Sorry za offtop. Może masz coś innego niż schizo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Catriona napisał(a):

No dobra, zapytam przede wszystkim na cholerę robisz wymyślne badania? To jest badanie stosowane w celu monitorowania diety ketogennej, a także wrodzonych wad metabolizmu.
Wydawanie kasy na badania, które nic nie wnoszą, bez wykonania podstawowych badań nic nie zmieni.

A ten rzekomy niedobór 6kg mięśni to po zważeniu na zwykłej wadze Ci powiedzieli? 😂 bo nie sądzę, żeby w szpitalach mieli Tanity.
Zresztą nieważne kto i po jakim badaniu Ci to stwierdził. Poziom tkanki mięśniowej można zwiększyć tylko i wyłącznie ćwiczeniami i dietą z odpowiednią zawartością białka. Lekami i wykonywaniem nic nie wnoszących badań  tego nie zwiększysz.

Gdzie wyczytałaś to, że to jest badanie dla ketogeników i wrodzonych wad?

Są też wtórne niedobory karnityny wywołane kiepską dietą i niektórymi lekami. W internecie jest polskie badanie gdzie dzieci miały obniżone poziomy karnityny spowodowane walproinianem i wiele rzeczy im się poprawiło.

9 minut temu, Verinia napisał(a):

Ty masz po prostu objawy negatywne schizo? Czy to schizafekt czy ChAD. Jaka masz diagnozę? Moja pierwsza diagnoza była schizofrenia paranoidalna. Potem zmiany na papierze powiedziano że to ChAD

I zapewne mam borderline. Nie dokończyłam badań 20lat temu i wtedy podejrzewano bordera i coś tam jeszcze. Muszę sprawdzić. Na stowke mam bordera. Derealka, pustka, zmiany emocji co chwilę, lęk przed odrzuceniem albo pochłonięciem. Brak stałego ja. Osobowość bardzo zmienna jak kameleon.

Prosiłam w szpitalu o badania zaburzeń osobowości. Ale nie zrobili bo miałam słaba koncentrację by je dokończyć.

Mam schizofrenię paranoidalną i dominują u mnie tylko objawy negatywne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, MiśMały napisał(a):

Są też wtórne niedobory karnityny wywołane kiepską dietą i niektórymi lekami.

Co nadal sprowadza się do podstawowej kwestii: diety i aktywności fizycznej. Tyle. Chcesz to wydawaj kasę na drogie, wymyślne badania, w końcu tylko Ty na tym tracisz. Jednak w diagnostyce czegokolwiek obowiązuje zasada brzytwy Ockhama: jeśli słyszysz tętent kopyt to myślisz o koniu a nie o zebrze. Jak człowiek ma kaszel to lekarz nie szuka od razu gruźlicy, tylko najzwyklejszej infekcji. Ty zaczynasz od szukania zebry, której najprawdopodobniej nie znajdziesz.

Edytowane przez Catriona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz, że masz różne problemy psychiczne i za pewne bierzesz leki. Stosowanie na własną rękę suplementów może być nie do końca dobrym pomysłem, możesz niekoniecznie właściwie interpretować wyniki, metody leczenia. 

Np Aszwaganda tak popularna w Polsce jest zakazana w innych krajach, tym bardziej dla osób biorących tabletki antydepresyjne. Więc też trzeba trochę w tym wszystkim uważać. 

Edytowane przez Becareful

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Becareful napisał(a):

Stosowanie na własną rękę suplementów może być nie do końca dobrym pomysłem, możesz niekoniecznie właściwie interpretować wyniki, metody leczenia. 

A ja myślę że to spoko pomysł, na prawdę trudno sobie zrobić krzywdę jedząc suplementy diety w racjonalnych dawkach (bo praktycznie nic nie robią)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, Verinia napisał(a):

Jak 20 lat temu jak my jesteśmy rownolatki? 😯

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi