Skocz do zawartości
Nerwica.com

Strach o życie

aga887

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Czy ma ktoś podobnie? Albo może doradzi jakie badania jeszcze mogę wykonać?

W ostatnim czasie miałam robione echo serca ekg angio tk holtery pięciokrotnie i nie wykazały nic oprócz pojedynczych pobudzeń nadkomorowych...

Mam ogromne dolegliwości takie jak duszności nie mogę przejść kawałka bo zaraz mnie ściska w klatce i robi się słabo.. do tego stopnia że boję się zostać sama w domu. Robi mi sie gorąco sztywnieją mi ręce nogi mam jak z waty i to okropnie uczucie że mnie dusi nie mogę nabrać powietrza...

Czy ma ktoś podobnie objawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie ciśnienie i puls? Zakrzepica wykluczona? Wiesz że są leki które w skutkach ubocznych mają zaburzenia rytmu serca i krążenia? Ja miałam takie odczucia niedostatecznego dopływu krwi do dystalnych części ciała - bladość, brak siły w nogach i rękach, ich oziębienie, duszność i zawroty głowy - przy ciśnieniu 99/54 i niskim pulsie. Gdy masz niskie ciśnienie to puls powinien być wyższy by to skompensować. Jeśli puls jest tez niski to kiszka. O ile nie masz problemów z miażdżyca, sercem czy nerkami to jest to typowy skutek uboczny pewnych leków...bradykardia i zaburzenia krążenia.

Edytowane przez mała_mi123
Y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi