Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pograłabym w RPG, jest ktoś zainteresowany?Warszawa

Topie-lica

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie grać nie da rady.

co do systemu to ja bym wiedźmina proponował, bo każdy sobie może książki przeczytać i będzie się orientował jak wyglądają realia świata, zamiast wkuwać historię i geografię fearunu. i jak już sobie jakiś system wybierzemy to niech sobie każdy zrobi postać bo robienie wszystkim na raz postaci na pierwszej sesji to masakra. chyba, że zagramy, jak prohardkorowcy, bez kart. i do wiedźmina są potrzebne tylko kości sześciościenne. same plusy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wiedźmin bardzo odpowiada, swego czasu zaczytywałam się sagą Sapkowskiego, z przyjemnością przeczytam ją ponownie w ramach wczucia się w klimat ; ). Ale co do robienia postaci, to przydałby się jakiś wzór, jak to wykonać. Jakie wybierać statystyki, klasę, rasę itd...Bo tak bez tego, to nie wiem czy ktoś z nas będzie wiedział, jak się do tego zabrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie podręczniki jakie wyszły do wiedźmina:

http://rapidshare.com/files/83201337/Wiedzmin_-_Gra_wyobrazni_-_PowerPack.part1.rar
http://rapidshare.com/files/83239004/Wiedzmin_-_Gra_wyobrazni_-_PowerPack.part2.rar
http://rapidshare.com/files/83245812/Wiedzmin_-_Gra_wyobrazni_-_PowerPack.part3.rar

tylko nie czytajcie scenariusza, który jest w jednym z dodatków, bo go byćmoże zagramy, jeśli to ja będę mistrzował i jeśli w wiedźmina zagramy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnąłem i przeraziłem się ilością stron do przeczytania :shock: . Przypomniałem sobie też, dlaczego kiedyś zrezygnowałem z gier, w które grywałem - nie mogłem się skoncentrować na czytaniu czegokolwiek, a tym bardziej przepisów do gier :? . A teraz z moją koncentracją jest jeszcze gorzej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aj, wybacz buka, jestem "trochę" roztargniona. No to teraz pozostaje ustalenie terminu: ) Ja mam baaardzo dużo czasu, ale wiem że Kubace666, naszemu Mistrzowi Gry odpowiadają jedynie weekendy. Mi pasują, byle nie ten co ma teraz nastać, bo wyjeżdżam na kilka dni z Warszawy. A jak wy się zapatrujecie na tę sprawę, odpowiadają wam weekendy? Co byście powiedzieli na datę pierwszego spotkania: 29 stycznia, w sobotę. No i wychodzi na to, że u mnie w mieszkaniu, bliższe dane mogę podać na pw.

A i takie pytanie, w jakim wieku jesteście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubaka666, do Białegostoku.

Iloma punktami dysponujemy przy tworzeniu postaci, 35?37?

Buka, Robnix, macie na oku jakieś postaci/archetypy, bo dobrze by było się jakoś porozumieć przed ich ostatecznym wyborem, aby były różnorodne, w końcu 3 magów, by się pozabijało w jednej drużynie; ) Jakby co, na pw możemy się wymienić numerami gg, i w razie potrzeby tam ustalać co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ja jadę do Krakowa, chciałem się podczepić.

najlepiej byłoby jakbyście wszyscy grali niewyudziwnianymi postaciami, najlepiej ludzie, półelfy itp. i też nie jacyś magowie i druidzi sami. punkty doświadczenia będziecie dostawali, głównie za odgrywanie postaci, tj za postępowanie zgodnie z ich charakterami. możecie pochodzić z różnych środowisk, nie musicie się znać, wpadł mi pomysł na przygodę w której nie jest to konieczne. a co do statystyk to możecie sobie dobrać jak chcecie, byleby nie były za bardzo wypasione, 37 pkt może by, ale nie to jest przecie najważniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakres wieku w jakim mozna grać w wiedzmina np.od 18-88lat

W tym zakresie to się mieszczę ;) .

Jakby co, na pw możemy się wymienić numerami gg, i w razie potrzeby tam ustalać co i jak.

Ja raczej mogę się wymienić numerem telefonu, bo numer GG nawet mam, ale nie mam kompa, więc ten sposób ustalania ze mną różnych rzeczy jest raczej problematyczny 8) . Zresztą ja się dostosuję do Waszych ustaleń. Teraz może tylko napiszę, że chciałbym być ludziem, bo wystarczy, że na codzień jestem nieludziem :mrgreen: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ja się jednak muszę wycofać... Znam siebie i wiem, że skoro nie mogę się zmobilizować, żeby odpisać na kilka zaległych mail'i, to tym bardziej nie zmobilizuję się, żeby stworzyć sobie postać do gry... Lepiej jak się wycofam już teraz niż w ostatniej chwili...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi