Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nerwica, zaburzenia lekowe, depresja, fobia po zabiegu korekcji wzroku

Fifko90

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

W 2019 wykonałem zabieg korekcji laserowej wzroku. Niekoniecznie udany z powodu takiego, ze lewe oko niedowidzące pobolewa. Ogolnie rzecz biorąc spowodowane tym, ze miesnie w tym oku są napięte. W wyniku tego mialem stres permanentny ktory przeksztalcil sie w zaburzenia lekowe, nerwicowe, zachowania kompulsywne - patrzenie w lusterko czy wszystko ok. Jak widze, ze oko ucieka od razu leci mi w dol samopoczucie i na sama mysl od razu mam lęki. Po zabiegu mam ZSO czyli suche oczy i potrzebuje leki ktore nie maja dzialania antycholinergiczne czyli nie zmniejszają produkcji sliny, łez w oczu. Do tego doszlo fobia spoleczna. Moj dzien wyglada tak, ze rano budze sie w myslami jaki przegryw ze mnie, otępienie jedynie leze w lozku i przegladam neta i schodze otępiały jak po kacu zapalic papierosa i tak wegetuje. Zero jakiejkolwiek motywacji. Często zdarza sie napiecie miesni w szczegolnosci oczy. Leki jakie bralem to wenlafaksyna, sertalina, parogen (po sertalinie i parogenie strasznie blady sie zrobilem i czesto kaszel mialem) i fluwoksamina i bez szalu dosc mocno otępienie i brak checi do czegokolwiek. Moze wejscie na neuroleptyki jakies? Chodze na terapie ale to dluga droga jeszcze caly zablokowany jestem psychicznie. Macie moze jakis pomysl? Glowna rzecz aby nie powodowalo suchosci oczu a jezeli juz to w malym stopniu. Proszę pomozcie mi bo juz nie mam sily na to wszystko. Obecnie jestem wrakiem czlowieka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi