Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nerwica a seks

Bendress

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Jak mam sobie poradzić z natrętnymi myślami dotyczącymi seksu? 

Wcześniej w związku było ok ale jak wróciła nerwica to związek się skończył. Teraz ma ogromny lęk, że gdy będę kiedyś w innym związku to będzie lęk przed bliskością, że stracę kontrolę i zawsze będę się godzić, że mam zaburzone postrzeganie czy chce czy nie chce teraz przez lęk. Jak do tego podejśc? Nawet na randkach jest silny lęk przed seksem pomimo, że nie jestem “dziewicą orelanska.” 

Te myśli rujnują mi życie, boję się że nigdy nie dam rady być w związku, a chcę  - jestem obecnie na długim L4 i świadczeniu reh. Z powodu nerwicy. Po tym nawrocie nerwicy kilka msc temu żadne leki nie dają rady. Terapia również. 

Nie umiem sobie pomóc. 

Tym bardziej że te myśli się mnożą jak nie powiem co, ale oscylują zazwyczaj wokół jednego tematu. Choć mam też natrętne myśli o innej treści np że nie jestem w stanie wrócić do pracy, ma starszych rodziców więc ogólny lęk przed życiem i przyszłością. 

Dziś była pierwsza sesja z nową terapeutką/ psychologiem - cbt w trakcie szkolenia, act. Niestety bardzo ciężko znaleźć kogoś z ERP. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi