Spamowa wyspa

Nic związanego z tematami 'nerwica', 'stres', 'depresja', 'psychologia' itd.
W końcu nie tylko psychologią człowiek żyje. ;)

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez kosmostrada 11 maja 2015, 18:18
Aranjani, Hej! A na co Ci ten prund, toż jasno jeszcze... ;)
Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.
S. Beckett
Avatar użytkownika
Offline
Posty
8507
Dołączył(a)
27 lip 2014, 16:47

Spamowa wyspa

przez Aranjani 11 maja 2015, 18:20
kosmostrada, witaj :)

No ale szparagi sie na gazie nie zapieką ;)
Aranjani
Offline

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez jasaw 11 maja 2015, 18:23
kosmostrada, Aranjani, Witajcie Dziewczynki...
Ja też nie chcę zagłębiać się w polityczne historie, bo szkoda mi zdrowia...
Makarony uwielbiam i co ciekawe, niedawno zdałam sobie z tego sprawę, a latek mam nie mało :mrgreen:
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez jasaw 11 maja 2015, 18:25
Aranjani, piecyk elektryczny masz?
A'propos szparagów, nie potrafię ich smacznie przyrządzić. Próbowałam, fakt, na mrożonych, może ze świeżymi byłoby lepiej :mhm:
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez kosmostrada 11 maja 2015, 18:29
Aranjani, Szparagi... :105: Już też robiłam pierwsze.
Wiesz już dlaczego prundu niet?

jasaw, U mnie w kuchni makaron chyba jest najczęściej. Jak nie mam pomysłu, czy czasu na obiad, to jakąś "pastę" jak to Włosi mówią, zawsze wymyślę.
Ostatnio edytowano 11 maja 2015, 18:30 przez kosmostrada, łącznie edytowano 1 raz
Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.
S. Beckett
Avatar użytkownika
Offline
Posty
8507
Dołączył(a)
27 lip 2014, 16:47

Spamowa wyspa

przez Aranjani 11 maja 2015, 18:30
jasaw, ja tez uwielbiam makarony :)

Tak... mamy taki opiekacz halogenowy. Ja jeszcze nigdy ne robilam ale chcialam zapiec pod beszamelem :)
Aranjani
Offline

Spamowa wyspa

przez Aranjani 11 maja 2015, 18:32
kosmostrada, jak je przyzadzasz?

Jakas awaria..? Pewnie znowu cos spierdzielili... robia kolo nas remont ulic... ostatnio trafili na ryre z woda i wody nie bylo
Aranjani
Offline

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez jasaw 11 maja 2015, 18:32
kosmostrada, właśnie te pasty to super rozwiązanie. Ja bardzo lubię, bo to i proste, i szybkie dania, ale mój Mąż jest dość konserwatywny w kwestiach żywieniowych. Lubi tradycyjne dania...
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez kosmostrada 11 maja 2015, 18:33
jasaw, Popróbuj na zielonych, białe trzeba trafic, żeby były delikatne i nie gorzkie i trzeba je odłamywac i obierac.
Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.
S. Beckett
Avatar użytkownika
Offline
Posty
8507
Dołączył(a)
27 lip 2014, 16:47

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez jasaw 11 maja 2015, 18:33
Ja robiłam właśnie mrożone pod beszamelem, ale nie smakowały mi...
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez jasaw 11 maja 2015, 18:35
kosmostrada, muszę kupić. Przy okazji, gdybyś mogła, podaj proszę mi swój, sprawdzony przepis...
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez kosmostrada 11 maja 2015, 18:38
Aranjani, w tym sezonie zaczęłam od sosu do makaronu. Czyli zielone pokroiłam na kawałki obsmażyłam z szynką szwarcwaldzką ( może byc też boczek wędzony cieniutko pokrojony w paseczki) w oliwie z oliwek, dodałam śmietankę , przyprawiłam, odrobineczka czosnku, do miękkości poddusiłam ( ale tak al dente) et voila.
Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.
S. Beckett
Avatar użytkownika
Offline
Posty
8507
Dołączył(a)
27 lip 2014, 16:47

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez kosmostrada 11 maja 2015, 18:40
jasaw, kochana przepis j.w., nadają się do niego te tańsze cieńsze zielone szparagi.
Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.
S. Beckett
Avatar użytkownika
Offline
Posty
8507
Dołączył(a)
27 lip 2014, 16:47

Spamowa wyspa

Avatar użytkownika
przez jasaw 11 maja 2015, 18:47
kosmostrada, :great: interesująco brzmi, postaram się wykorzystać :D Bardzo lubię szwarcwaldzką szynkę, rozumiem, że szparagi ugotowane obsmażasz :lol:

Dziękuję :D
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

Przeskocz do