Skocz do zawartości
Nerwica.com
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Lilith

Wątek jedzeniowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Artemizja, spróbowałby narzekać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aranjani, no ba! :mrgreen: Nie no, żartuję 8) Tylko czekam aż powie, że chciałby jeszcze :mrgreen: Pewnie wieczorem będę dorabiać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Artemizja, hehehe :) no jak mu smakowało to na pewno będzie chciał :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z watróbka to słyszłam ze ma być delikatniejsza od namaczania ale chyba chodzi o cos jeszcze - mleko odtruwa, a watroba to organ metabolizujaca szkodliwe substancje. Nie wiem, ile w tym prawdy ale ja zawsze trzymam w mleku dosc długo, minimum godzine. Podstawowa sprawa, solic dopiero po smażeniu.

:idea: jak bede miała czas napisze swietny pzrepis na pyszny pasztet z watróbki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja ogólnie nie przepadam za wątróbką, ale mam jeden sposób, który kiedyś wymyśliłam i który lubię :D wątróbkę normalnie smażę z cebulką, a potem wlewam puszkę krojonych pomidorów, sporo czosnku i zioła (i ewentualnie trochę cukru jeśli pomidory są kwaśne). :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Ja zawsze podsmażam cebule na maśle, potem dodaje wątróbke, sole ją i smażę do "zaróżowienia" w środku tak by z zewnątrz była ciemna, a w środku różowa i miękka hmm to by tyle :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ok kg watróbki usmazyc, do tego usmazyc jabłka z przyprawami wg uznania /majeranek, tymianek/ i udusic cebulkę, warzywa do miesa w proporcji mniej wiecej 1:1. Rozpuscic kostke masła, zmiksowac wszystko razem, dodając sól, pieprz, chili , musztarde, cukier/miód. Masło po ostygnieciu związe wszystkie składniki w pyszne smarowidełko. Mozna zamrazac :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

bittersweet, jesteś kucharką?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

kupmitrumne, a próbowałaś kiedykolwiek moją zapiekankę?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
kupmitrumne, a próbowałaś kiedykolwiek moją zapiekankę?

 

Zabrales mnie na Karaiby za wygraną w mundialu ? Nie .... :bezradny:

 

Jak zaprosisz to spróbuje :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Jakbyś mi powiedziała ze wczoraj pokonamy Niemców, to zabrałbym cie do okoła swiata.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

bosz... nie róbcie offa :roll:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ma ktoś sprawdzony przepis na ciasto rafaello? Co prawda z ciastami jestem trochę na bakier, ale mam taką ochotę, że spróbuję :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zebrec, variable, lubicie cisto kokosowe? Mało mi znanych osób w ogóle chce mieć coś do czynienia z kokosami :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Artemizja, ogólnie nie przepadam za ciastami, ale rafaello bardzo lubię. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Artemizja, hmm lubię kokos nawet, a rafaello uwielbiam :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zebrec, variable, ja ogólnie lubię wszystko, co kokosowe :105:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×