Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szukam kobiety

pczdz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :-) Mam 43 lata, od 2008 roku choruje na nerwice lękową. Obecnie jest poprawa dzięki lekowi Setaloft.

Niestety jestem już starym kawalerem i często brak kogoś bliskiego.

Chciałbym poznać kobiete najchętniej z woj.śląskiego, w wieku 21-42.

Mam szerokie zainteresowania,jestem osobą niepijącą.

Serdecznie pozdrawiam :-)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agusiaww, na prawdę chciała byś o kimś myśleć poważnie (o kimś kto pierwszy post zamieszcza jak ogłoszenie matrymonialne)??? Nie wolałabyś ,poczytać o człowieku podyskutować z nim ? To chyba fajniejsza forma ?

No,,wiesz jak pisze tak jak czuje ,nie twierdze ,że musisz tak samo odbierać tego tematu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LitrMaślanki, ja nie szukam przez forum, bo o ile zycie mnie nauczylo - to takie spotykanie na krotka mete (tzn z obserwacji). A co do tego Pana, to niekoniecznie trzeba czytac o tym na forum, moze woli wymieniac maile na Pw, i tego mu zabronic nie mozna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agusiaww, A gdzie widzisz ,że mu zabraniam? Daj mu Boże dostać po opublikowaniu pierwszego postu nawet 100 odpowiedzi na PW

drugie podejście do przekazania informacji :

No,,wiesz jak pisze tak jak czuje ,nie twierdze ,że musisz tak samo odbierać tego tematu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lecze się już 2 lata z przerwami . Na początku był Asertin przez pół roku który postawił mnie na nogi . Odstawiłem lek ale po roku wszystko zaczeło się od nowa . Teraz biore Setaloft i jest lepiej ale do formy z przed 2 lat jeszcze daleko .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz znalezc kobiete to musisz zaczac wychodzic do ludzi. Podzukaj jakis kursow , szkolen , kolek zainteresowan/hobbystycznych itp itd

Wychodz do ludzi, zmuszaj sie do tego.

Nie przyznawaj sie do tego, ze chorujesz. Na poczatku sporobj po prostu szukac towarzystwa, jak sie takowe znajdzie to predzej czy pozniej znajdziesz sobie kobite.

Jest wiele skromnych, cichych kobiet, ktore bardzo pragna miec faceta. Ale tez maja problem ze znalezieniem. Naprawde.

Jezeli lek nie pomaga w stopniu wystarczajacym to zmien go (Setaloft i Asertin to to samo Sertralina). Sertralina nie jest to najlepszy lek na nerwice lękowa. W opisach jest napisane, ze jego dzialanie przeciwlekowe jest znikome.

Sa znacznie lepsze leki na ta chorobe np Seroxat (Paroksetyna) czy Escitalopram (Lexapro, Elicea).

Terapia tez pewnie by ci pomogla, nie tylko w nerwicy, ale i w niesmialosci.

Szukaj wszedzie pomocy, idz na terapie, zmien leki, pozapisuj sie na jakies kursy itp moze jakis wyjazd do sanatorium ?? Mozliwosci jest wiele.

NIe czekaj az stuknie ci 50. 43 lata to jeszcze w miare mlody wiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ak chcesz znaleźć kobietę to musisz zaczac wychodzic do ludzi.

chyba nie ma lepszego sposobu ,a jeszcze coś -przestań myśleć negatywnie ,przestań myśleć ,że skoro jesteś "nerwowy"

To jest to przeszkoda nie do pokonania ....poznając nowych ludzi ,poznajesz takich którzy nie beda sie dziwili .

Jaki jesteś ,bo nie znali Cie dwa lata temu ..jak swoim zdaniem byleś znacznie "lepszy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic na siłę sama się kiedyś znajdzie i skup lepiej uwagę na zdrowych sztukach tutaj wszystko chore ;)))

hehe niby racja ale myślę że u ludzi jak u zwierząt w tym przypadku, zdrowa sztuka raczej będzie chciała zdrowego samca, chociaż wyjątki się zdarzają 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż mnie korci by zalozyc temat "Szukam Narzeczonego" :mrgreen:

www.zaginieni.pl

A tak poważnie to wydaje mi się, że partnera/partnerki to lepiej szukać w realu. Natomiast jeśli szukamy przyjaciela czy kogoś do wzajemnego wspierania się to różnica wieku nie jest aż tak istotna. Ja tutaj na forum znalazłem dziewczynę, która jest ode mnie o ponad 30 lat młodsza. Od nikogo od dawna nie dostałem takiego wsparcia jak od niej przez ostatni miesiąc. Ja też staram się ją jakoś wspierać i wydaje mi się, że dla niej też jest to bardzo ważne. Oczywiście na randkę się z nią nie umówię, a nawet nie jestem ciekawy jak ona wygląda. To nie ta bajka. Wirtualnie można zawsze się do siebie przytulić bez większych konsekwencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie szukam kobiety ewentualnie faceta.

Z zaburzeniami jak ktoś jest łatwiej sie dogada z drugim zaburzonym . :P

powiem Ci na moim przykładzie, że niekoniecznie. :roll: utwierdziłam się w przekonaniu, że przynajmniej jedna ze stron musi być silna psychicznie i dojrzała emocjonalnie. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_asia_, To kwestia bardzo indywidualna, więc złotych recept nie ma. Są ludzie, którzy dobrze się czują żyjąc w cieniu partnera. Mają wtedy duże poczucie bezpieczeństwa. Gdy jest dwoje słabszych to różnie to bywa. Natomiast problem pojawia się wtedy, gdy ten słabszy psychicznie chce dominować nad silniejszym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi