klakierka napisał(a):Kleopatra napisał(a):klakierka napisał(a):Nie wiecie czy po lamotryginie albo abilify się tyje? Po czymś przytylam jakieś 3kg, to nieduzo wiem, ale niechce dopuścić do dalszego tycia. Raczej jadam dietetycznie i od jakiegoś czasu chodzę na siłownie. Dlatego te kilogramy przypisuję lekom.
Co do zasady - na Abilify raczej się chudnie, a lamo nie wpływa na wagę. Szukałabym przyczyny gdzieś indziej, może niedoczynność tarczycy?
To samo powiedział mi lekarz. Tarczycę już dziś zbadalam. No nic zobaczymy jak odbiore wyniki.
Osobiście na Abilify 15 mg baardzo schudłam, miałam w pewnym momencie silny jadłowstręt. Znam kilka innych przypadków chudnięcia po Abilify.
Co do badania tarczycy - te normy TSH, które będziesz miała wypisane na wynikach, są bardzo tolerancyjne. Najlepiej, najbardziej idealnie mieć TSH około 1, kobiety w ciąży mogą mieć do 2,5, a normy podają gdzieś do 4, co już jest trochę zbyt wysokim wynikiem, ale raczej nie wymaga leczenia.
A czy masz jakieś inne objawy mogące wskazywać na niedoczynność? Zmęczenie, uczucie zimna itd.?
Daj znać, jak te wyniki