Do tych co kumają komputery

Nic związanego z tematami 'nerwica', 'stres', 'depresja', 'psychologia' itd.
W końcu nie tylko psychologią człowiek żyje. ;)

Avatar użytkownika
przez IceMan 02 wrz 2007, 11:55
Jeżeli sterowniki są napisane pod Vistę to zwykle problem leży po stronie komputer - modem. Czyli zastanawiam się czy lap ma dobrze skonfigurowane urządzenie łączące je z modemem (kontroler USB z tego co wynika ze specyfikacji modemu - może sterowników wymaga a nie ma). Druga sprawa - zajrzyj tutaj:
http://www.thomson-broadband.co.uk/code ... ductID=471
i sprawdź czy masz najświeższe sterowniki - może jest jakiś problem który rozwiązuje nowa wersja sterowników.

jeszcze jedno - czy modem na 100% działa sprawnie razem z innym sprzętem? to też warto zweryfikować - drogą eliminacji dojdziesz do właściwej przyczyny
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
4789
Dołączył(a)
30 wrz 2006, 13:49
Lokalizacja
Wroc

Avatar użytkownika
przez anonim 02 wrz 2007, 12:16
No przez ten sam modem właśnie jestem podłączony do internetu problem by znikł gdybym mógł zainstalować oprogramowanie od neo które samo wszystko konfiguruje, ale niestety na viscie nie działa :/
Zaraz zobaczę te sterowniki.
"MUSZĘ LECZYĆ SIĘ NA BÓL I STRACH
GDZIE JEST CZŁOWIEK KTÓRY Z SIEBIE SAM POKAŻE MI JAK
KTO POKAŻE MI JAK ?"
Avatar użytkownika
Offline
Posty
583
Dołączył(a)
08 paź 2006, 20:10

Avatar użytkownika
przez IceMan 02 wrz 2007, 12:20
anonim napisał(a):które samo wszystko konfiguruje

Wszystko = też konfigurację samego modemu? Jeżeli tak to po prostu musisz to zrobić ręcznie - jest to do zrobienia. Bo też jest różnica - czy Vista nie łączy się z modemem czy nie łączy się z netem.
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
4789
Dołączył(a)
30 wrz 2006, 13:49
Lokalizacja
Wroc

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Avatar użytkownika
przez anonim 02 wrz 2007, 12:57
Ręcznie niby jest do zrobienia, ale posługiwałem się kilkoma schematami i wszystko g.. dało.

Bo też jest różnica - czy Vista nie łączy się z modemem czy nie łączy się z netem.


Jedno wynika z drugiego w drugim przypadku jest najczęściej winny operator, albo awaria linii w tym przypadku chodzi o to żeby poprawnie skonfigurować modem z czym mam problemy.
"MUSZĘ LECZYĆ SIĘ NA BÓL I STRACH
GDZIE JEST CZŁOWIEK KTÓRY Z SIEBIE SAM POKAŻE MI JAK
KTO POKAŻE MI JAK ?"
Avatar użytkownika
Offline
Posty
583
Dołączył(a)
08 paź 2006, 20:10

Avatar użytkownika
przez IceMan 02 wrz 2007, 13:20
No właśnie ja kiedyś cały dzień mordowałem się z konfiguracją routera - okazało się że net padł na osiedlu a ja o tym nie wiedziałem (nie miałem od kogo się dowiedzieć).

[ Dodano: Dzisiaj o godz. 1:22 pm ]
Próbuj różnych konfiguracji "na oko" - mi się w końcu tak udało całkiem nieźle skonfigurować sprzęt (no do końca na oko nie było bo wiedziałem w większości co do czego jest ale dopasować to wszystko razem to już inna bajka)
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
4789
Dołączył(a)
30 wrz 2006, 13:49
Lokalizacja
Wroc

przez MaRiAnEk 02 wrz 2007, 13:23
...
Offline
konto zablokowane
Posty
738
Dołączył(a)
04 kwi 2007, 22:36

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

Przeskocz do