Mój dzisiejszy dzień

Nic związanego z tematami 'nerwica', 'stres', 'depresja', 'psychologia' itd.
W końcu nie tylko psychologią człowiek żyje. ;)

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez jasaw 26 lis 2011, 22:40
PROSZĘ BARDZO:

http://www.mojeciasto.pl/ciasto,5187,28,psia_budka.html

Naprawdę proste, może być ser z wiaderek...
Najsmaczniejsze jest schłodzone - na noc na balkonie, lub w lodówce...
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez _wovacuum_ 26 lis 2011, 22:43
jasaw, dobrze wyglàda to ciacho :D apowiedz mi bo u mnie tutaj gdzie mieszkam nie ma twarogu takiego jak w Polsce tylko jest danon homogenizowany-moze byc taki???
Avatar użytkownika
Offline
Posty
538
Dołączył(a)
17 wrz 2011, 19:40
Lokalizacja
Belgia

Mój dzisiejszy dzień

przez ewa7723 26 lis 2011, 22:44
jasaw dzieki,myśle że moje dzieci beda wniebowziete :mrgreen: jak zrobie i sie uda dam znac :great:
Offline
Posty
10
Dołączył(a)
06 lis 2011, 18:26

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

przez coma 26 lis 2011, 22:44
jak byłam mała to moja mama robiła takie ciasto, tylko nazywała je domkiem baby jagi :why:
coma
Offline

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez _wovacuum_ 26 lis 2011, 22:55
coma, to teraz Ty zrob to ciasto.Przejmij po niej tradycjè. :smile:
Avatar użytkownika
Offline
Posty
538
Dołączył(a)
17 wrz 2011, 19:40
Lokalizacja
Belgia

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez jasaw 26 lis 2011, 22:59
coma, ja tez znalam pod nazwa "domek", ale przepis znalazlam pod ta nazwa.


[_wovacuum_/b], oczywi

-- 26 lis 2011, 23:01 --

Przepraszam, za ten niedokonczony list, ale mam problemy z komputerem....nie moge uzywac polskich znakow i w ogole wariuje :why:

_wovacuum_, oczywiscie, moze to byc ser homogenizowany...!!!

-- 26 lis 2011, 23:05 --

[b]ewa7723
, jesli nawet cos nie wyjdzie, tzn.ser bedzie "wychodzil" spoza herbatnikow, to i tak bedzie zjadliwe, moze jedynie gorzej wygladac, ale to nie problem, naprawde!!!
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez _wovacuum_ 26 lis 2011, 23:32
jasaw, a gdzie przebywasz?? jestes gdzies poza granicami Polski? bo ja owszem, po za.Mowisz ze ser homo,moze byc?? to w nastèpny weekend zrobiè!! :D
Avatar użytkownika
Offline
Posty
538
Dołączył(a)
17 wrz 2011, 19:40
Lokalizacja
Belgia

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 26 lis 2011, 23:36
_wovacuum_, Ser homo może być, ale trzeba dodać żelatyny bo Ci wypłynie:)
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez _wovacuum_ 26 lis 2011, 23:38
wiola173, tak zrobiè :D jezu.. moze w koncu cos mi wyjdzie oprocz ciasta z truskawkami i ciastek z jablkami. :great: :mrgreen:
Avatar użytkownika
Offline
Posty
538
Dołączył(a)
17 wrz 2011, 19:40
Lokalizacja
Belgia

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 26 lis 2011, 23:44
_wovacuum_, Podawałam Ci kiedyś przepis na tiramisu, nie próbowałaś? To raczej też jest nie do skopania:)
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez jasaw 27 lis 2011, 00:05
Ja nie dodawałam żelatyny i na początku przeraziłam się, że jest zbyt rzadki. Jednak po jakimś czasie, gdy herbatniki nasiąknęły serem i wszystko schłodziło się dobrze, nie było problemu..Następnego dnia, po pokrojeniu na kawałki, po każdym herbatniku-na małe domki, wyglądało to naprawdę ładnie.
Oczywiście sądzę, że żelatyna nie zaszkodzi, ja jednak nie lubię jej smaku, dlatego jeśli nie muszę - nie używam.

_wovacuum_, ja przebywam w kraju, to były jakieś chwilowe problemy.
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez superpit99 27 lis 2011, 00:06
@ Viola: Twojego nie znalazlem ale to jest "moj" przepis na tiramisu:

9 jajek
3 lyzki cukru
40 ml Amaretto wymieszac/dolac do 4 filizanek espresso
500 g Mascarpone
250 g biszkopcikow (moze byc ciut wiecej potrzebne)
troche kakao do posypania

smakuje wysmienicie
"Swiata nie zmienimy ale mozemy zmienic sposob w jaki go widzimy i odbieramy"
Verena Terapeutka
Avatar użytkownika
Offline
Posty
543
Dołączył(a)
26 wrz 2011, 13:59

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez _wovacuum_ 27 lis 2011, 00:06
wiola173, nie pytaj co wyszlo :hide: za duzo brendy wlalam :mrgreen: jedlismy takà brendowà masè lyzkà z blaszki :pirate:
Avatar użytkownika
Offline
Posty
538
Dołączył(a)
17 wrz 2011, 19:40
Lokalizacja
Belgia

Mój dzisiejszy dzień

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 27 lis 2011, 00:16
_wovacuum_, Ale mam nadzieję ,że chociaż była smaczna:D


superpit99, Inaczej robię. Jajek połowa, i tylko żółtka, cukru więcej- oczywiście pudru. Alkohol różnie, zalezy co mam akurat:) No i robię jako ciasto czyli z biszkoptem.
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

Przeskocz do