Pytanie do Admina/Moderacji

Informacje o forum, ogłoszenia, pytania do Administratorów, Moderatorów. itp.

Avatar użytkownika
przez Jovita 25 sty 2008, 17:45
acha czyli zaloba, ogolnie nie jest zle tylko rzeczywiscie troszke smutno.
A gdy nastaną deszczowe dni , nauczę się przechodzić między kroplami
Avatar użytkownika
Offline
ExModerator
Posty
1577
Dołączył(a)
22 lip 2007, 20:57
Lokalizacja
Radom

przez shadow_no 27 sty 2008, 01:38
Ale my mamy się cieszyć, a nie tylko smucić. :)
Na forum o tej tematyce, nie może być smutnych kolorów. (na stałe)
Zapraszam do sklepu z odzieżą damską i torebkami.
Offline
Założyciel / Administrator
Posty
4758
Dołączył(a)
13 lip 2005, 01:45
Lokalizacja
Częstochowa

przez Pstryk 27 sty 2008, 11:03
Ufff, nareszcie trochę kolorków ;)
Pstryk
Offline

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Avatar użytkownika
przez IceMan 27 sty 2008, 13:55
Ale za dużo niebieskiego :P
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
4789
Dołączył(a)
30 wrz 2006, 13:49
Lokalizacja
Wroc

Emblemacik

Avatar użytkownika
przez Hetna 07 lut 2008, 00:21
Probuje wysłać mój przepiękny i przecudowny amblemacik ma 49KB ale nic ciągle wyskakuje info że musi być większy niż O KB. Geniuszem komputerowym nie jestem więc nie wiem o co chodzi. Mój przepiękny i przecudowny obrazek czeka by zaistnieć a tu nic, a przecież każdy ma potrzebę tworzenia własnej tożsamości. Jak nie wyślę emblemaciku to mi sie nerwica powiększy:)
A tak serio na serio nie mogę go wysłać!
biegnę by uwolnić pajaca!
Avatar użytkownika
Offline
Posty
101
Dołączył(a)
04 lut 2008, 00:17

Avatar użytkownika
przez Gods Top 10 07 lut 2008, 00:48
Problemem moze być rozmiar Twojego emblemtu. Powinnien mieć do 10kB, wymiary 100 x 100 pikseli (takie są dane przy edycji profilu).
widocznie emblematy większe niż 10kB sa niewidoczne dla serwera i dlatego komunikat jest, jaki jest.
"Każdy głupiec umie rozbić szybę, ale tylko niewielu potrafi ją wstawić."
W. Wharton "Stado"
Avatar użytkownika
Offline
Posty
3084
Dołączył(a)
01 paź 2006, 16:49

Avatar użytkownika
przez IceMan 07 lut 2008, 01:10
Limit rozmiaru pliku jest istotny tylko gdy emblemacik się wysyła na serwer forum. Ale można to obejść z korzyścią dla siebie i dla forum - wysłąć emblemat na inną stronkę i na forum wrzucić tylko odnośnik do zewnętrznego serwera. Może nim być imageshack.us lub cokolwiek co może pomieścić jakąś grafikę w sieci - 5 MB dołączane do konta pocztowego na wp.pl też wystarczy ;) No i rozmiar emblematu, nawet jeśli będzie więcej niż 100x100 to jeszcze nie tragedia ale kategorycznie nie może rozwalać układu strony.
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
4789
Dołączył(a)
30 wrz 2006, 13:49
Lokalizacja
Wroc

przez shadow_no 24 lut 2008, 18:32
"Nie istnieją żadne posty dla tego tematu"

Chyba znalazłem przyczynę :mrgreen:
Zaraz powinno działać.
Zapraszam do sklepu z odzieżą damską i torebkami.
Offline
Założyciel / Administrator
Posty
4758
Dołączył(a)
13 lip 2005, 01:45
Lokalizacja
Częstochowa

Separatory

przez shadow_no 24 lut 2008, 22:19
Wprowadziłem na forum malutką zmianę dot. wyświetlania liczb.
Liczba postów/wyświetleń jest teraz podawana w formie 1,000,333

Fajne to jest?
Zapraszam do sklepu z odzieżą damską i torebkami.
Offline
Założyciel / Administrator
Posty
4758
Dołączył(a)
13 lip 2005, 01:45
Lokalizacja
Częstochowa

Avatar użytkownika
przez IceMan 24 lut 2008, 23:25
Czy to moduł odpowiadający za sklejanie postów jeżeli ta sama osoba pisze jeden pod drugim? Bo o tym myślałem niedawno tylko napisać zapomniałem :oops: :mrgreen:
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
4789
Dołączył(a)
30 wrz 2006, 13:49
Lokalizacja
Wroc

przez shadow_no 24 lut 2008, 23:28
Zawsze jest sens, bo to co mnie się podoba niekoniecznie musi podobać się innym a ja nie jestem jedyny który korzysta z forum. :)
Zapraszam do sklepu z odzieżą damską i torebkami.
Offline
Założyciel / Administrator
Posty
4758
Dołączył(a)
13 lip 2005, 01:45
Lokalizacja
Częstochowa

przez shadow_no 24 lut 2008, 23:34
Nie, trochę bardziej to zamotane.
W bazie mysql kiedy porównam zapytania z user_posts i ...post_text czasem posty mają wartość NULL. I tak np. w temacie mamy 21 postów z czego wyświetlanych jest 20 bo jeden ma wartość NULL, ale logicznie postów jest 21 co skrypt przetwarza na strony 1z2 i 2z2, kiedy otwieramy 2 z 2 mamy 'nie istnieją...' bo chociaż logicznie post jest, to faktycznie go nie ma.
Problem polega na tym, że mam do wykasowania ręcznie jakieś ~1500 nullowych postów. Dzisiaj wykasowałem ~400 co zaowocowało np. w temacie z nerwicy lękowej gdzie liczba stron była równa 827 a teraz mamy 814
Zapraszam do sklepu z odzieżą damską i torebkami.
Offline
Założyciel / Administrator
Posty
4758
Dołączył(a)
13 lip 2005, 01:45
Lokalizacja
Częstochowa

Avatar użytkownika
przez IceMan 24 lut 2008, 23:40
A faktycznie, z NULLami takie cyrki raczej często odchodzą (tak ogólnie mówię). No ale grunt że wszystko już śmiga.
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
4789
Dołączył(a)
30 wrz 2006, 13:49
Lokalizacja
Wroc

przez shadow_no 24 lut 2008, 23:47
Wlasnie nie wiem dlaczego takie cuda sie tworza.
A co do 'wszystko smiga' to niestety jeszcze nie wszystko. Juz dzisiaj mam dosc, jutro bede kasowal reszte.
Zapraszam do sklepu z odzieżą damską i torebkami.
Offline
Założyciel / Administrator
Posty
4758
Dołączył(a)
13 lip 2005, 01:45
Lokalizacja
Częstochowa

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Przeskocz do