Forum Psychologiczne

Nerwica Depresja Psychologia

depresja, nerwica, forum psychologiczne

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina |  

Temat: Cechy ludzkie które...

Napisz nowy temat Odpowiedz

Strona 1 z 1 [ Postów w tym temacie: 7

Reklama

suknie ślubne hemoroidy kosmica.pl
Psychologiczny blog
PSYCHOTERAPIA I HIPNOZA - WARSZAWA

- Reklama u nas »
Autor

Cechy ludzkie które...

Cechy ludzkie które...
Post 21 Lip 2010, 20:30 
Forum psychologiczne

Od: 10 Maj 2010, 10:35
Ostrzeżenia: 0
... przyciągają was i odpychają u innych. Cechy, zachowania itp. itd. u ludzi naturalnie. Zakładam temat, bo mi się nudzi. Był już kiedyś niby podobny temat bodajże, w offtopie, ale ten to co innego. A więc mnie przyciągają:
- ogólny dystans, wyluzowanie, sympatyczność, uśmiech, umiejętność słuchania, szczerość, własne zdanie, bycie sobą, umiejętność samodzielnego myślenia.
Odpychają:
- fałsz, branie wszystkiego na poważnie, brak poczucia humoru, czepialstwo, szukanie zaczepki, dowalanie się do mało istotnych pierdół, zarozumialstwo, patrzenie na innych z góry, "wyraz cwaniaka na twarzy", brak wrażliwości.
Teraz wasza kolej. Pewnie i tak sporo pominąłem.

______
niegdyś suicidesilence

Re: Cechy ludzkie które...
Post 22 Lip 2010, 19:30 

Od: 30 Cze 2010, 20:44
Miejscowość: P-ce
Wścibstwo, ocenianie (brak inteligencji), mówienie wyłącznie o kimś, takie tam banalne pieprzenie jakby się nie posiadało zainteresowań nawet tych najprostszych. Gdy się chce o kimś wszystko wiedzieć, to tak jakby chciało się wiedzieć czy jestem gorszy czy lepszy, a po co tak się samemu zaszufladkowywać w tych wszystkich ramach społecznych jak baran czy owca.

Post 22 Lip 2010, 20:32 

Od: 21 Lip 2010, 13:45
Miejscowość: Stolica
suicidesilence, mogę podpisać się pod tymi wszystkimi cechami, które wymieniłaś? Jeśli tak, to się podpisuję. :smile:
Dodam jeszcze, że to po prostu... ludzkość mnie przyciąga. Ludzkość, którą tak rzadko można doświadczyć u ludzi. :?

______
Ludzie, którzy uchodzą za twardych są tak naprawdę dużo bardziej wrażliwi niż ci, którzy są mocno chwaleni za swoją wylewną wrażliwość. Chcą uchodzić za twardych, ponieważ ich wrażliwość, gdy się ujawnia, przysparza im tylko bólu.

Post 02 Sie 2010, 14:53 

Od: 27 Lip 2010, 11:58
odpychają :
kłamstwo, złodziejstwo, dwulicowość
przyciągają :
otwartość, radość, pasja, inteligencja, szczerość, sympatyczność

Post 22 Sie 2010, 02:36 

Od: 21 Sty 2010, 04:14
Przyciągają: poczucie humoru , inteligencja, dystans do siebie, bezinteresowność, uczciwość, fantazja, pasja
Odganiają : cwaniactwo , dwulicowość, materializm, okrucieństwo, obłuda, przemądrzałość, głupota, fanatyzm pod każdą postacią - czy to religijny czy uwielbienie do idola, brak wyobraźni , zaściankowość i prostactwo (sama damą nie jestem , ale jak ktoś dorosły wyskakuje do mnie z tekstem "coś ci nie pasi gnoju?" "chcesz /cenzura/?" podczas gdy ja staram sie z nim logicznie i sensownie rozmawiać jest dla mnie prostakiem)
W ogóle denerwują mnie osoby z dziecinnym poczuciem humoru, które śmieją się z byle czego, z najbardziej prostych i żałosnych żartów. Połowa biedy gdy rozmawiają między sobą, koszmar zaczyna się wtedy gdy są głośne i chcą uraczyć cały świat swoim dennym humorem , który bazuje na tekstach z "Włatcuf móch" lub "South Parku " - miałam przyjemność z takimi dziewczętami pracować i nie miałam już siły udawać, że mnie to choć trochę bawi, więc zostałam uznana za dziwaczną nudziarę i chwała bogu, że nie chciały ze mną "fazować" :uklon: Oczywiście to nie był jedyny powód poróżnienia, były do tego fałszywe i obłudne, co potęgowało moją niechęć :smile:

[Dodane po edycji:]

A najbardziej przyciągają mnie ludzie o dobrym sercu, ale tacy naprawdę dobrzy, a nie Ci którzy potrafią o owej dobroci jedynie gadać.

Post 25 Sie 2010, 00:51 

Od: 01 Sie 2010, 22:40
zalezy od kontekstu ale generalnie odpycha mnie u ludzi nadmierna gadatliwosc i zbytnia pewnosc siebie,nieliczenia sie ze zdaniem innych,przekonanie o własnej wyzszosci,zarozumialstwo,brak krytycyzmu wobec siebie,nadgorliwosc,

a juz nabardziej odpychają mnie ludzie którzy są konformistami,pragną przypodobac sie innym za wszelką cene,mówią to co ktos chce od nich usłyszec,pragną zdobyc poklask za wszelka cene,żeby ich tylko zapewniac jacy to są fajni i inteligentni,potrzebują sie dowartosciowac,uwazają ze im wiecej powiedza tym beda mądrzejsi,mają przerost formy nad trescią

a najgorsi to są ludzie którzy opowiedza jakiś kawał i pierwsi sie z niego smieja i dopiero pózniej patrza czy innym tez sie pojawił usmiech na twarzy,mają przerosniete ego,na siłe szukaja akceptacji

Post 25 Sie 2010, 09:34 
Forum psychologiczne

Od: 19 Lip 2010, 17:36
Empatia - przede wszystkim ona mnie przyciąga.
A odpycha... oj dużo tego. Fałsz, ciągłe szukanie okazji, taki spryt i cwaniactwo, poczucie wyższości nad innymi, dwulicowość i egoizm. I mnóstwo innych, wogóle większość ludzi mnie odpycha i się ich boję.

______
Zawsze szybko umierają tacy jak ja,
tacy sami lecz ciągną nitki inny kolor...

http://www.youtube.com/watch?v=jXjxnzObnjw

Wyświetl:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 ]