dekoder a dwa telewizory

Hasiok.

dekoder a dwa telewizory

Avatar użytkownika
przez sebastian86 02 gru 2010, 12:54
witam. mam zamiar pobrac telewizje cyfrowa z multimedii i mam zapytanie. obecnie odbieramy kablowke z tejze multimedii na dwa telewizory. czy po zainstalowaniu dekodera bedzie mozna w jakis sposob rozdzielic odbior na dwa telewizory?
We Are The Champions 2016(L)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
2253
Dołączył(a)
11 gru 2008, 12:15
Lokalizacja
gdzies pod wawą

Re: dekoder a dwa telewizory

przez Natusia 02 gru 2010, 12:56
sebastian86 będziesz potrzebował drugiego dekodera , zeza i drugi konwerter albo podwójny konwerter z tego co wiem ;)
...śmierć jest spokojna łatwa życie jest trudniejsze...
Offline
Posty
1382
Dołączył(a)
13 maja 2010, 11:32

Re: dekoder a dwa telewizory

przez Wujek_Dobra_Rada 02 gru 2010, 13:04
Ja mam cyfrę i mam 2 dekodery. Do tego, od jednego dekodera, karta abonamentowa jest z kablem, ktory idzie do rodzielacza i tak samo jest w drugim dekoderze. Tez karta na kablu, natomiast w rozdzielaczu jest ta ''oryginalna'' karta od cyfry.
Wujek_Dobra_Rada
Offline

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Re: dekoder a dwa telewizory

Avatar użytkownika
przez Korba 02 gru 2010, 13:05
Ja mam Cyfrę, jeden dekoder i odbiór w dwóch telewizorach :mrgreen:
Pieprz-i-vanilia
F60.31 F38 F33 F31
Avatar użytkownika
Offline
ExModerator
Posty
12808
Dołączył(a)
22 sty 2010, 22:58
Lokalizacja
nie z tej ziemi

Re: dekoder a dwa telewizory

przez Wujek_Dobra_Rada 02 gru 2010, 13:08
Też miałem taką opcję, ale za to u Ciebie musi być jeden kanał, ten sam na 2 tv. U mnie można oglądać co innego na każdym telewizorze jednocześnie.
Wujek_Dobra_Rada
Offline

Re: dekoder a dwa telewizory

Avatar użytkownika
przez sebastian86 02 gru 2010, 13:17
dwa dekodery to nie problem tylko zebym nie musial dwoch abonamentow oplacac.
We Are The Champions 2016(L)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
2253
Dołączył(a)
11 gru 2008, 12:15
Lokalizacja
gdzies pod wawą

Re: dekoder a dwa telewizory

przez Wujek_Dobra_Rada 02 gru 2010, 13:19
W cyfrze chyba 10 zł miesięcznie za dekoder jest. Jak sobie sam załatwisz, to nie płacisz. Nie pamiętam ile ten rozdzielacz kosztował. Ale chyba to było do 100 zł.
Wujek_Dobra_Rada
Offline

Re: dekoder a dwa telewizory

Avatar użytkownika
przez sebastian86 02 gru 2010, 13:22
ja mam rozdzielacz ale taki prymitywny heh tzw trojnik :) polsatu cyfrowego nie chce brac. oferta multimediow jest calkiem niezla. zapomnialem dzis sie ich spytac o te rozdzielenie. bo jesli nie dadza drugiego dekodera to bede musial zostac przy zwyklej kablowce.
We Are The Champions 2016(L)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
2253
Dołączył(a)
11 gru 2008, 12:15
Lokalizacja
gdzies pod wawą

Re: dekoder a dwa telewizory

Avatar użytkownika
przez linka 02 gru 2010, 13:41
sebastian86, ja mam Kablówkę - multimedia - 2 + komputer (karta tv) - ka każdym telewizorze jest "jaki chcesz kanał" mam rozdzielnik - ale z tego co wiem, jest coś takiego jak multi room w cyfrze, to o czym pisał Wujek_Dobra_Rada ale to tylko na 2 tv. Inaczej to nie wiem.
Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się...
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
11446
Dołączył(a)
10 gru 2007, 14:11
Lokalizacja
Rivia

Re: dekoder a dwa telewizory

Avatar użytkownika
przez Korba 02 gru 2010, 13:56
Wujek_Dobra_Rada napisał(a):Też miałem taką opcję, ale za to u Ciebie musi być jeden kanał, ten sam na 2 tv. U mnie można oglądać co innego na każdym telewizorze jednocześnie.


ale słyszałam że istnieją już takie podobne przekaźniki jak ja mam, tylko z opcją na odbiór różnych kanałów. bez konieczności drugiego dekodera.
Pieprz-i-vanilia
F60.31 F38 F33 F31
Avatar użytkownika
Offline
ExModerator
Posty
12808
Dołączył(a)
22 sty 2010, 22:58
Lokalizacja
nie z tej ziemi

Re: dekoder a dwa telewizory

przez Wujek_Dobra_Rada 02 gru 2010, 15:54
A być może. Nie interesowałem się specjalnie tematem. Nie ja za to płacę i w sumie najmniej używam ze wszystkich domowników. ;)
Wujek_Dobra_Rada
Offline

Re: dekoder a dwa telewizory

przez Thazek 04 gru 2010, 17:49
Po prostu są potrzebne dwa dekodery C+ najlepiej jakiś Pioneer najlepiej BTC-1430 :D
Do tego rozdzielacz zwany spliterem http://allegro.pl/splitter-spliter-medi ... 24826.html i dwie karty przerobione takie coś http://allegro.pl/karta-przewodowa-clie ... 02217.html

to musisz mieć zaprogramowane i będzie śmigać aż miło :evil: :evil: :evil:
Thazek
Offline

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

Przeskocz do