Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez Aniulec 09 lip 2015, 12:43
Ardash napisał(a):
Aniulec pisalam o tym w poscie, ktory znikl, wiec raz jeszcze: sprobuj terapii ( ewentualnie wspomaganej doraznie lekami). Hipochondria wymaga duzej samodyscypliny i pracy nad soba. Bez terapii trudna z nia skutecznie walczyc. Ale przede wszystkim nie czytaj i nie szukaj zadnych info o chorobach...to podstawa.
myślisz ze samo nie przejdzie? Ze nie poradzę sobie bez psychologa? Zapisałam się do jakiejś babki na poniedziałek. Dopóki nie usuną mężowi tego pieprzyka to myślę że się nie uspokoje. 15 sierpnia ma umowiona wizytę u chirurga onkologa. Ale chyba na tej wizycie nie wytnie mu tego? Ustali pewnie kolejny termin... Ktoś się orientuje?
Offline
Posty
24
Dołączył(a)
06 lip 2015, 19:35

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 09 lip 2015, 13:04
Nerwa- mi po hydroksyzynie się bardzo chce jesc, ale i ogromnie spac... usypia mnie jak nic innego :lol:
możesz sprobowac :D

Nefretis- jeśli tak bardzo się boisz to idz do gastrologa na badania- przynajmniej będziesz miała o kilka myśli mniej. mi się wydaje, ze to wszystko przez stresy, podświadomie ciagle o tym myślisz...i ciagle się obawiasz...
sprawdziliby Ci te jelitka to bylabys troszkę spokojniejsza ;)

A co do mojego nastroju to nie jest tak, ze jest dobrze ciagle- pisałam o tylu bolach i dolegliwościach, ale jak czytam co inni pisza to staram się im pomoc przez co przez chwile mniej skupiam się na sobie... ;)
u mnie to 13 tydzień :) i powoli wraca apetyt...:)

kurcze, zastanawiam się co u Olgi :(
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 09 lip 2015, 13:18
mili Ty miałaś problem z ferrytyną , ile Ci wtedy wyszło?
mi dziś
Ferrytyna 19,48 ng/ml 4,63 -204,00
czyli za nisko:((
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1021
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 09 lip 2015, 13:52
Nefretis masz 19 to nie jest zle ;) ja miałam 11 i lekarz powiedział, ze miesci się w normie- chociaż wiem, ze powinno być wyżej...u mnie norma była od 10 do 300 .

a jak z hemoglobina u Ciebie i mcv mch mchc ? jak te sa w normie to jest ok.
ja miałam jeszcze mch i mchc za nisko ...
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 09 lip 2015, 14:00
mili
Hemoglobina 13,4 g/dl 12,0-16,0
MCV 91,6 fl 80-99
MCH 30,9 pg 27-35
MCHC 33,7 g/dl 32,0-37,0

płytki krwi 136 tys/µl 140-440 - czyli za nisko:(( dzis jestem w 3 dniu miesiączki może to dlatego?
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1021
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 09 lip 2015, 14:04
Nefretis- zawsze ferrytyna nieco spada w pierwszych dniach miesiączki dlatego zwykle zleca się by ja badac w srodku cyklu, bo wynik może być niemiarodajny.

moim zdaniem jest ok. wszystkie parametry masz w normie. a ferrytyna na pewno jest nizsza ze względu na okres. plytkami krwi tez się nie przejmuj- to na pewno tez z powodu wyplukania zelaza podczas okresu.
możesz zawsze podczas miesiączki jesc produkty bogate w zelazo :)

i na Twoim miejscu sprawdziłabym ferrytynę i morfologie w polowie cyklu:) nic się nie martw, jest dobrze;*
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 09 lip 2015, 14:10
dziekuję Ci Mili :**
Odezwę się jeszcze wieczorem. Buziak dla Ciebie i maluszka
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1021
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 09 lip 2015, 14:17
nie ma za co :) :*
ciesze się, ze mogę trochę pomoc...
i pamiętaj- nigdy nie badaj ferrytyny/ zelaza podczas okresu ;):* buziaki
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Ardash 09 lip 2015, 15:51
Aniulec niestety obawiam sie, ze samo nie przejdzie...sama zmagam sie z hipo.juz 4 lata :( i wiem jaka to podstepna malpa :evil:

nefretis zadnego Crohna nie masz, zapewniam cie, a wiem, co mowie, bo u mojego wujka podejrzewali ( w rezultacie okazalo sie, ze ma celakie).Powiem ci wiec, ze twoje objawy to nie Crohn!!
Avatar użytkownika
Offline
Posty
294
Dołączył(a)
20 cze 2011, 13:08

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez nerwa 09 lip 2015, 16:06
marta80, heeej :)
Mili89, ooo to jak na apetyt tez dobra, to super by bylo :) moze faktycznie skombinuje skads...

A wiecie co, ja jakos tak dziwnie dzisiaj mam, ze tak mi w glowe goraco - nie wiem czy to uderzenia goraca czy co? Ogolnie, mam stresujacy dzien, bo niedlugo mam rozmowe z szefem. Ale przewaznie mi ciagle zimno. A teraz tak jakos inaczej... bardziej cieplo i wlasnie na twarzy tak jakos dziwnie cieplo. Nawet myslalam, czy goraczki nie mam, ale niestety nie mam termometra. Poza tym, wtedy mnie zazwyczaj telepie z zimna. hmmm
A dzisiaj nie jest wcale tak goraco. Mam ochote az isc do lazienki i troche sobie zimnej wody dac na twarz - i chyba wlasnie zaraz to zrobie.
"The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another." ~William James
Offline
Posty
3830
Dołączył(a)
24 lut 2013, 16:06

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez Aniulec 09 lip 2015, 16:52
Ardash może ze wsparciem rodziny uda mi się bez psychologa. Najbliżsi bardzo mi pomagaja. Zwłaszcza mój Tato, który jest mocno schorowany i nie łamie się - ma doły tez ale podziwiam jak dobrze sobie radzi z tym i wstyd mi ze mnie musi wyciągać z depresji :(
Może jak ruszymy ze szkoleniami adopcyjnymi, to wróci do mnie radość z życia, zajmę głowę przygotowaniami
Offline
Posty
24
Dołączył(a)
06 lip 2015, 19:35

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 09 lip 2015, 18:18
nerwa- może to ze stresu ? ja gdy się denerwuje to wlasnie mam takie uderzenia ciepla szczególnie odczuwalne na twarzy...
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez nerwa 09 lip 2015, 19:02
Mili89, ooo to mozliwe. Ja wlasnie sie raczej z tym nie spotkalam. Zazwyczaj ze stresu to trzese sie z zimna i tyle :)
"The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another." ~William James
Offline
Posty
3830
Dołączył(a)
24 lut 2013, 16:06

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez platek rozy 09 lip 2015, 19:39
nerwa, ja mam to samo , dzis nerwa mam i takie uczucia goraca na buzi... esh i denerwuje mnie to.

Mili89, jak samopoczucie Slonce?:*******kaszel mija?
Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Mój mózg jest fabryką strachu. Produkuje bzdury na skalę masową. ;)


http://vimeo.com/48594258
Avatar użytkownika
Offline
Posty
15809
Dołączył(a)
08 sie 2013, 18:53

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

Przeskocz do