Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez bezsilna_22 05 cze 2015, 21:58
Mili89 napisał(a):bezsilna_22, wszystkiego najlepszego zdrowka i mniej wkrecania sobie :**

zjedz duzo truskawek i brokul... brokuly albo duza ilosc truskawek dzialaja lepiej niz przeczyszczacz...

mnie od wczoraj meczy biegunka= chyba za duzo truskawek zjadlam ;///


kochane ja dzisiaj się obżarłam, a brzuch mam jak masakra, wszystko zalega, język zielony, mdli, skręca jelita. ja nie wiem co się podziało
i boję się,że przy hashimoto to jednak muszę być na protokole autoimmunologicznym :cry: bo jak nie będę to inne choroby autoimmunologiczne się pojawią :cry:
ale zboża aż tak mogą uszkodzić jelita??? no nie chce mi się wierzyć :cry:
jak ja mam jeść :cry:
dzisiaj się tak obzarłam, tymi waflami że az rzygac mi sie chce,

zazdroszcze Ci tej biegunki :(
:cry: chocciaz wiem,ze to na pewno niezbyt przyjemne. ale ja o tym marze!!!
Avatar użytkownika
Offline
Posty
377
Dołączył(a)
07 lut 2014, 13:32

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 05 cze 2015, 22:02
bezsilna co bierzesz na brak okresu, ja nie mam juz 65 dni:(( czytam że to przez Hashi moze byc ale mam tez w głowie raki itp, pociesz mnie
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez bezsilna_22 05 cze 2015, 22:15
nefretis napisał(a):bezsilna co bierzesz na brak okresu, ja nie mam juz 65 dni:(( czytam że to przez Hashi moze byc ale mam tez w głowie raki itp, pociesz mnie

Kochana moja, przy hashimoto to brak okresu normalny objaw, wszystko jest rozregulowane!!!
a powiedz mi, jaki masz poziom przeciwciał anty tpo?
ja ok 190.
I czy tez masz takie problemy z jelitami, jak ja? Myslisz o protokole czy nie chcesz wykluczyc zboz?
ja dzisiaj tyle zarcia wege kupilam, tyle kasz... znowu w eko sklepie zaszalałam. a nie wiem, czy to mi jelit nie zabije :cry:
a po waflach ryzowych wymiotowac mi sie chce :cry:
Avatar użytkownika
Offline
Posty
377
Dołączył(a)
07 lut 2014, 13:32

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 05 cze 2015, 22:30
Atpo - 130 (norma do 34)
atg - 326 (norma do 115)
bezsilna dziękuje za pocieszenie, ja dziś oszalałam, płakałam, dzwoniłam do lekarza, potem odwołałam wizytę, czuję się jak psychicznie chora - obwinam sie, bo jem psiankowate, jem truskawki (przy hashi nie wskazane), NIE JEM GLUTENU OD ROKU, NABIAŁU TEŻ NIE ale wczoraj pierwszy raz od roku zjadłam kozi ser, miałam wyrzuty
mam takie jazdy jak Ty z jelitami - od zawsze wzdęcia, jakieś bulgoty, kiedyś biegunki, teraz za przeproszeniem "kozie bobki", nie mogę oddac gazów i mam balon jakbym była w 7 mcu.
Żrę jak kiedys pisałam, same dziwactwa, znaczy się zdrowe rzeczy ale już do przesady.
Pewnie mam niedobory, włosy lecą, sucha skóra, uderzenia gorąca, budzenie w nocy z gorąca, potem z kolei napady zimna.

No i te cykle...od roku kazdy inny, wszystkie długie, skąpe miesiaczki, no teraz mówię, że 65 dzień. Pobolewa brzuch jakbym miała dostać ale nie mogę. Co z tego, ze zaczne łykać kolejne hormony, ja nie chcę się faszerować, odstawię je i znowu "to" wróci.
Juz kiedyś wywoływałam okres luteiną i g..wno, nastepny cykl tez był mega długi więc po co sztucznie wywoływać?
Zaczęłam brac Castagnusa... chcę zrobić sobie mieszanke ziołową juz sama nie wiem czy przyczyną tych niereguralnosci jest Hashi czu co...Czy choroby z autoagrsjii mają wpływ na cykle - Napisz coś.

aha, napisz proszę u kogo leczysz Hashi w szczecinie. ja w zasadzie nie mam lekarza i tak bujam się sama u rodzinnej...
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez bezsilna_22 05 cze 2015, 22:44
nefretis napisał(a):Atpo - 130 (norma do 34)
atg - 326 (norma do 115)
bezsilna dziękuje za pocieszenie, ja dziś oszalałam, płakałam, dzwoniłam do lekarza, potem odwołałam wizytę, czuję się jak psychicznie chora - obwinam sie, bo jem psiankowate, jem truskawki (przy hashi nie wskazane), NIE JEM GLUTENU OD ROKU, NABIAŁU TEŻ NIE ale wczoraj pierwszy raz od roku zjadłam kozi ser, miałam wyrzuty
mam takie jazdy jak Ty z jelitami - od zawsze wzdęcia, jakieś bulgoty, kiedyś biegunki, teraz za przeproszeniem "kozie bobki", nie mogę oddac gazów i mam balon jakbym była w 7 mcu.
Żrę jak kiedys pisałam, same dziwactwa, znaczy się zdrowe rzeczy ale już do przesady.
Pewnie mam niedobory, włosy lecą, sucha skóra, uderzenia gorąca, budzenie w nocy z gorąca, potem z kolei napady zimna.

No i te cykle...od roku kazdy inny, wszystkie długie, skąpe miesiaczki, no teraz mówię, że 65 dzień. Pobolewa brzuch jakbym miała dostać ale nie mogę. Co z tego, ze zaczne łykać kolejne hormony, ja nie chcę się faszerować, odstawię je i znowu "to" wróci.
Juz kiedyś wywoływałam okres luteiną i g..wno, nastepny cykl tez był mega długi więc po co sztucznie wywoływać?
Zaczęłam brac Castagnusa... chcę zrobić sobie mieszanke ziołową juz sama nie wiem czy przyczyną tych niereguralnosci jest Hashi czu co...Czy choroby z autoagrsjii mają wpływ na cykle - Napisz coś.

aha, napisz proszę u kogo leczysz Hashi w szczecinie. ja w zasadzie nie mam lekarza i tak bujam się sama u rodzinnej...


Kochana, hashi rozpieprza cały organizm. napady hashi to np. palenie twarzy, uczucie gorąca, mdłości, bóle, zawroty głowy i setka innych objawów.
wypadanie włosów, sucha skora, zaparcia i wiele innych......
i wplywa na miesiączkowanie. ale nie przejmuj sie, ureguluje sie to wszystko!
ja 4 lata nie mialam orkesu podczas anoreksji i wrocil naturalnie:)
teraz ponownie od roku nie mam... takze mam nadzieje,ze jednak kiedys bede jeszcze mama :( chociaz szczerze mowiac, to marnie to widze
ja byłam u dr Lilianny Osowicz-Korolonek w euromedis, bardzo fajna doktor!!!
tylko,ze teraz sama sobie zwiekszylam tyroksyne, bez konsultacji, nie wiem czy dobrze :p
mi jelita nie dzialaja. masakra
jezyk mam wielki,zielony, bola mnie jelita, wykreca mi. czyli tez jesz zboza? ja tez..........
moze kiedys dojrzeje do protokolu...

jestes ze Szczecina tez, moze bysmy sie spotkaly? :P
Avatar użytkownika
Offline
Posty
377
Dołączył(a)
07 lut 2014, 13:32

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 05 cze 2015, 23:01
bezsilna, ja bardzo chętnie :)
jestem z Gorzowa, więc 100km, ale bywam w szczecinie, czesto jezdze na zakupy
ja tez Letrox zwiększałam sama. ostatnio , 18 maja z 50 na 62,5.
Kurde i mam objawy jak przy nadczynności:( Te uderzenia, zacisk na szyji i wybuch ciepła na twarzy, plecach, potem chłodny pot. To okropne, nawet nad ranem:((

Juz nie wiem co zrobić, co badać (a nie chce się badać bo mam paniczny lęk przed lekarzami i oczekiwaniem na wyniki, nie przeskoczę tego)
Czy podwyższać Letrox? Moje hormony to:
TSH - 1,99 (0,350-4,940)
FT4 57.69% [ wynik 1.15, norma (0.7 - 1.48)]
FT3 36.50% [ wynik 2.44, norma (1.71 - 3.71)]
nie mam juz pojęcia co one oznaczają?
a Twoje jak??
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez bezsilna_22 05 cze 2015, 23:11
nefretis napisał(a):bezsilna, ja bardzo chętnie :)
jestem z Gorzowa, więc 100km, ale bywam w szczecinie, czesto jezdze na zakupy
ja tez Letrox zwiększałam sama. ostatnio , 18 maja z 50 na 62,5.
Kurde i mam objawy jak przy nadczynności:( Te uderzenia, zacisk na szyji i wybuch ciepła na twarzy, plecach, potem chłodny pot. To okropne, nawet nad ranem:((

Juz nie wiem co zrobić, co badać (a nie chce się badać bo mam paniczny lęk przed lekarzami i oczekiwaniem na wyniki, nie przeskoczę tego)
Czy podwyższać Letrox? Moje hormony to:
TSH - 1,99 (0,350-4,940)
FT4 57.69% [ wynik 1.15, norma (0.7 - 1.48)]
FT3 36.50% [ wynik 2.44, norma (1.71 - 3.71)]
nie mam juz pojęcia co one oznaczają?
a Twoje jak??

mi się wydaje,zebys poki co pozostała, tak jak masz.
ja miałam tsh ponad 3, niedobór hormonow tez, no i anty tpo,
najpierw bralam letrox 25 mg, po miesiacu 25, 50 mg na przemian, no i teraz od niedawna sama sobie zmienilam na 50 codziennie :P
a ostatnio badalam tarczyce wlasnie przed zmiana na dawkowanie naprzemienne (to jeszcze po konsultacji z doktor) ,wtedy tsh troszke spadlo, ale niedobor hormonow byl nadal...... z tym,ze odwrotnie, tego ktorego wczesniej mialam w normie, byl niedobor, a tego ktorego wczesniej niedobor -byl ok :P

kurde..... kazda choroba autoimmunologiczna sie zaczyna od nieszczelnego jelita. ale kurde, dlaczego ja mam takie zaparcia? to jakas masakra
juz to, ze nie jemy glutenu i nabiału to jest duzo! tak samo soja.
niektorzy jedza wszystko i sa w lepszym stanie fizycznym niz my :p
masakra.... zazdroszcze takim ludziom
a mnie rozwalil stres, dieta, antybiotyki
niektorzy czuja sie super bez glutenu i nabialu, a mi wykreca jelita, a jem tak zdrowo. no wierzyc mi sie nie chce, ze kasza jaglana czy komosa ryzowa uszkodzi mi jelita. chociaz alergie mi sie pojawiaja teraz znowu, zaparcia ,wysypki, zaflegmiona jestem i zaśluzowana w nosie :P
jak zyc.........
i wwyrzuty mam mega po waflach ryzowych, bo przeciez to syf, a ja nieraz mam takie ataki zarcia, ze jem na sile, mimo, ze brzuch mi wykreca.bezsens
no i tyle kasy wydalam ostatnio i dzisiaj na ziola/ suple, wege zarcie,wszystko tyle mnie kosztowalo i nagle mam przejsc na protokol? nie chce mi sie :(
chyba na protokol nigdy nie jest za pozno. jak cos to mam suplementy i mam diete rozpisana.... moze kiedys do tego dojrzeje....
chociaz z drugiej strony - bez zboz nie mialam az takich wzdec.
masakra...........................

jak tu nie zwariowac?????????

ps; musimy sie zgadac na priv
eh :(
a Ty tez myslalas o wege moze?
Avatar użytkownika
Offline
Posty
377
Dołączył(a)
07 lut 2014, 13:32

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 05 cze 2015, 23:22
heh chyba sie wymienimy telefonami bo pisząc nie obgada sie wielu spraw:)
przeszłabym na wege ale sie boje niedoborów, przy hashi trzeba jesc mięso - pełnowartosciowe białko,
jaja (b12, żelazo)
skąd weżmiemy białko na wege skoro strączków nie mozna? zresztą ja mam mega wzdęcia po kapustach, brokułach, kalafiorze...nie wiem sama
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 05 cze 2015, 23:26
bezsilna_22, moim zdaniem za duzo kombinujesz... tak jak wczesniej kazdy pisal Twoje jelita nie sa rozwalone tylko sama je rozleniwiasz! uzywajac 8 czopkow dziennie ciagle je probujesz oczyszczac zamiast zadbac o to by mialy dobra flore bakteryjna i same regulowaly procesy trawienne.
truskawki sa bardzo wskazane przy problemach z zoladkiem i jelitami- pomagaja w trawieniu. zjedz troche truskawek dziennie... nie wciskaj w siebie roznych suplementow bo polaczenia niektorych daja problemy zoladkowe... dostarczaj witamin z pozywienia nie z chemii ...
kup sobie jakies dobre produkty probiotyczne i tez wcinaj i nie bierz tych czopkow, przeczekaj pare dni posluchaj mnie bierz probiotyki, jedz truskawki i nie schizuj juz z tymi jelitami, bo z nerwow tez Cie bedzie brzuch bolal.

tez mialam chora tarczyce i wysokie tpo po porodzie 4 lata temu i minelo. nic sama nie kombinowalam, gdy wyniki sie unormowaly przestalam brac leki- ja mialam nadczynnosc . mialam odruchy wymiotne straszne, ale to minelo gdy przestalam sie nakrecac... wiec mysle, ze stres tez byl przyczyna tego jak sie czulam ...
nefretis, te objawy rownie dobrze moga byc od nerwicy...niestety wszyscy z nas sa w ciaglym stresie, nawet jak myslimy,. ze wszystko kontrolujemy...
a badalas ferrytyne ? musi byc w polowie normy, zeby wlosy nie wypadaly...

ja musze zrezygnowac z truskawek a taka mialam na nie ochote :( wczoraj truskawkowe wymioty, dzis biegunka.... myslalam, ze mi brzuch wykreci, az sie przestraszylam, ze cos z Dzidzia sie stanie...ale juz jest ok ...

wogole normalnie jem bardzo malo owocow- prawie wogole- a w ciazy zawsze mam mega ochote - pewnie niedobor witamin... i czesto konczy sie to biegunkami... moj organizm wogole nie jest przyzwyczajony do jedzenia owocow :(
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1647
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez bezsilna_22 05 cze 2015, 23:36
Mili89 ale Ci zazdroszczę... ciąży :) heh. jaa nigdy nie bedę miala dzieci.
druga sprawa - brzuch mam jakbym miała napompowany serio, skręca mi masakrycznie, nie wyrabiam juz
czopki to na odcinku koncowym jedynie sa, wiec az tak nie uszkodza, ale lewatywa dalej leci....a ja robilam tez sama lewatywy wlewnikiem kupionym z pol litra wody z cytryna :( boje sie,ze sobie uszkodzilam wlasnie tym jelito i ze mam juz w takim stanie,ze nie dam rady , jest tragedia, wzdecia, klucia, zaparcia. a do srody i gastrolog jeszcze tyle dni :cry:
i ten piach z jelit, a w jelitach jakbym glazy miala :cry: Boze,ja zwariuje. jeszcze sie dowalilam waflami i serio, nie moge sie ruszyc :cry:
no i kupilam dzisiaj truskawki.
A co myslisz o wege diecie w moim przypadku? :(

nefretis
no w sumie racja.... ale ja odrzucilam mieso ostatnio, ryb tez juz prawie nie jem .a straczkow tez nie mozna :cry:
znowu niedobory
ale ja juz nie mam sily na te jelita, zwariowac idzie :cry:
umieram przez te jelita :cry:
boje sie,ze bede rzygac, bo tak mnie mdli, odbija sie, wszystko stoi, a brzuch to mam jakby mnie napompowano
ps: zapodaj nr kom. na priv :)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
377
Dołączył(a)
07 lut 2014, 13:32

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 05 cze 2015, 23:53
bezsilna_22, moim zdaniem Kochana nie powinnas juz wogole nic kombinowac z dietami...
nie rob zadnych lewatyw! gdy masz zapacia to zjedz duuuzo truskawek albo brokul... wypij activie- nic Ci sie nie stanie od 2 activii albo chociaz probiotyki kup i poczekaj spokojnie....wez ciepla kapiel zrelaksuj sie ...
moze jak masz napady tego jedzenia to polykasz duzo powietrza? przez to masz pozniej wzdecia... duzo osob z nerwica tak ma ... i biega po lekarzach...

ja zawsze jak mnie mdlilo jak bylam mlodsza- bo teraz sie okrutnie boje wymiotowac... pilam lyzke sody i popijalam woda z cytryna... chwila moment i wymiotowalam- to bardzo ladnie oczyszcza zoladek ;)
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1647
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez bezsilna_22 06 cze 2015, 00:16
Mili89 napisał(a):bezsilna_22, moim zdaniem Kochana nie powinnas juz wogole nic kombinowac z dietami...
nie rob zadnych lewatyw! gdy masz zapacia to zjedz duuuzo truskawek albo brokul... wypij activie- nic Ci sie nie stanie od 2 activii albo chociaz probiotyki kup i poczekaj spokojnie....wez ciepla kapiel zrelaksuj sie ...
moze jak masz napady tego jedzenia to polykasz duzo powietrza? przez to masz pozniej wzdecia... duzo osob z nerwica tak ma ... i biega po lekarzach...

ja zawsze jak mnie mdlilo jak bylam mlodsza- bo teraz sie okrutnie boje wymiotowac... pilam lyzke sody i popijalam woda z cytryna... chwila moment i wymiotowalam- to bardzo ladnie oczyszcza zoladek ;)


eh..... ale się boję :cry:
a myślicie, ze powinnam zacząć nową psychoterapię?
Avatar użytkownika
Offline
Posty
377
Dołączył(a)
07 lut 2014, 13:32

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 06 cze 2015, 00:39
bezsilna_22, pewnie, ze tak ! wiekszosc Twoich problemow siedzi w Twojej glowie i musisz nauczyc sie z tym walczyc :*
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1647
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie chorobyy sobie przypisywaliście..?

przez marta80 06 cze 2015, 10:11
hej kochane moje:))u mnie akcje brzuchowe sie uspokoily...za sprawa dietki:)a teraz od tyg bol miesni....nog rak.....dziwnie sie czuje poty mnie oblewaja...((:to nie sa zakwasy(:biore magnez...wiec to tez nie to...bol jest dziwny,,,,,czy ktoras z was miala bole miesni???oszaleje.......takiego objawu jeszcze nie mialam.....
Offline
Posty
446
Dołączył(a)
28 sty 2014, 19:11

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości

Przeskocz do