Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 18 maja 2015, 22:06
Ardash, dziekuje za pocieszenie :* w pierwszej ciazy tez czasem bolalo i jeszcze przed zrobieniem testu bylam pewna, ze wlasnie dostaje okresu.. ale wczoraj dosc mocno bolalo moze dlatego ze siedzialam dlugo zgieta...
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1647
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Ardash 18 maja 2015, 22:45
bmm ja bym poczekala do konca maja do wizyty u psychiatry. Na razie bierz lekarstwa bo skoro piszesz, ze te drgania miesni jakby sa mniejsze to znaczy, ze lek zaczyna dzialac i teraz powinno byc tylko lepiej :)
Doskonale wiem, jak to jest kiedy czlowiek zyje w strachu a jednoczesnie musi normalnie funkcjonowac :( I jak to jest kiedy lek odbiera cala radosc zycia :(

Mili mnie w drugiej ciazy to raz takie bole zlapaly, ze z placzem do poloznej dzwonilam, bo myslalam, ze cos nie tak. Potem to juz wiedzialam co robic: cieply termofor i pod koc lub do lozka i relaksik :)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
294
Dołączył(a)
20 cze 2011, 13:08

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 18 maja 2015, 22:45
Ardash napisał(a):nefretis chyba tobie lekarz zmienil lekarstwa bo mialy wplyw na cykl ( te plamienia). Pamietam, ze wtedy cos pisalyscie o prolaktynie.
Wiec z tego by wynikalo, ze od lekow na nerwice i cyc ma prawo bolec :D
Tak, ze Lonia poczytaj moze, co tam na ulotce pisza.


Ardash tak zmieniałam lek, sama sobie tego zażyczyłam, bo nie dość że miałam mleko po naciśnięciu to miałam bardzo długie cykle (do 50 dni) ale teraz nie jest lepiej. Leki przestałam brac z początkiem kwietnia więc coś powinno się normować a ja znowu jestem w 48 dniu cyklu:((
Mam Hashimoto, do tego stałe spięcie, nerwica, paniczne oczekiwanie na okres - może tu lezy przyczyna. Gdy mocno nacisne dalej jest odrobinka mleka. Stres mocno podnosi prolaktyne. Leków na zbijanie nie będe brać. Dawno temu brałam krótko i myslałam, ze zwariuje na skutki uboczne więc odstawiłam.
Nawet już tu nie piszę a mogłabym codziennie. Nawet nie wiecie ile mam lęków nadal:( Jeden dzien lepszy kilka innych do dupy.
Nie mam siły na myslenie o lekarzach, nie pojdę, ten lęk mnie paraliżuje. Pojde jak bede sie zwijać z bólu. I chyba nikt mnie nie przekona:(( Tragedia ta nasza choroba...
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 18 maja 2015, 23:05
nefretis, a jak teraz Twoja tarczyca? unormowane masz hormony?
trzymaj sie i nie poddawaj :* a jak Twoja psychoterapia ?
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1647
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 18 maja 2015, 23:10
Mili, to moje nowe wyniki
TSH - 1,99 (0,350-4,940)
FT4 57.69% [ wynik 1.15, norma (0.7 - 1.48)]
FT3 36.50% [ wynik 2.44, norma (1.71 - 3.71)]

Niby TSH OK? FT4 też ale FT3 za niskie. Podwyższyłam sobie dawkę Letroxu z 50 na 62,5. Nie wiem czy to dobrze.
Mam uderzenia gorąca, w nocy budzę sie spocona, z uczuciem ciepła, mam lęki nocne, przerażenie. Sama nie wiem Nerwica? tarczyca? :(
może ktoś coś podpowie?

Psychoterapia bdb. Żyję od sesji do sesji.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Ardash 18 maja 2015, 23:48
Nefretis a co bralas na zbicie prolaktyny? Bromergon moze? Bo po nim duzo dziewczyn ma jazdy.
A probowalas Castagnus? To lek ziolowy i czytalam o nim pozytywne opinie jesli chodzi o zbijanie prolaktyny.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
294
Dołączył(a)
20 cze 2011, 13:08

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 19 maja 2015, 00:20
nefretis, kurcze te wyniki nie wygladaja zle- a co odnosnie leczenia mowi endokrynolog ?
ja mialam straszne wahania % miedzy ft3 a ft4 a lekarz powiedzial, ze na % sie nie patrzy tylko na cyferki i uznali ze jest ok ...
moze nie powinnas sama zwiekszac sobie leku tylko porozmawiac zlekarzem. napewno tarczyca w polaczeniu z nerwica moga dawac podwojone objawy a przy tym i Ty sie nakrecasz wiec jest bledne kolo...

mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej Kochana :*
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1647
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez bmm 19 maja 2015, 11:06
Witam z rana. Ja w dzień jakoś funkcjonuje ale wieczorem to straszne lęki. a ogólnie mam taką wewnętrzną trzęsawkę. Czytałam dziś o tych zaburzeniach mowy przy SLA to tam jest spowolniona mowa bełkocząca a nic nie piszą o zamianie głosek czy myleniu słów( myślicie ze to może być z nerwów) ????????
Ale teraz sobie przypominam że ktoś tu miał takie problemy z mową na forum tylko zapomniałam która dziewczyna. Też zapominała słowa, myliła litery.........Pamiętacie???? Ale jak się pilnuję to jest ok, nie mylę się tylko jak się zapomnę to wtedy a ja należę do ludzi którzy BARDZO dużo mówią. I jeszcze zazdroszczę wam tych wykonanych badań i wycieczek do lekarzy - ja to mam taką panikę w sobie, że nigdzie nie chodzę. Kiedyś jeszcze chodziłam ale teraz stres jest okropny. Zresztą jak mam o SLA to i tak bez sensu chodzenie po lekarzach bo i tak nie ma na to leku nieuleczalne to jest. Więc po co to chodzenie po lekarzach. Nawet chyba nie ma leku które spowalniają chorobę.
bmm
Offline
Posty
93
Dołączył(a)
16 paź 2014, 20:55

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 19 maja 2015, 11:24
Mili, dokładnie, tarczyca i nerwica to masakra. Nie wiadomo za co sie zabrać. Ja z kolei czytam, ze procenty są bardzo wazne bo widać przemiane t4 w t3 a w hashimoto o ta przemianę chodzi. powinno być wszystko w połowach normy...a u mnie nie jest:( Lekarzy mam do dupy, patrza tylko na tsh

Ardash, nie pamietam, chyba bromergon, kurcze mysle o tym castagnusie juz od dawna...ale czytam tez że bolą po nim piersi...ciekawe czy on szkodzi. Pozdrawiam Cię
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 19 maja 2015, 11:26
bmm napisał(a):Witam z rana. Ja w dzień jakoś funkcjonuje ale wieczorem to straszne lęki. a ogólnie mam taką wewnętrzną trzęsawkę. Czytałam dziś o tych zaburzeniach mowy przy SLA to tam jest spowolniona mowa bełkocząca a nic nie piszą o zamianie głosek czy myleniu słów( myślicie ze to może być z nerwów) ?bez sensu chodzenie po lekarzach bo i tak nie ma na to leku nieuleczalne to jest. Więc po co to chodzenie po lekarzach. Nawet chyba nie ma leku które spowalniają chorobę.


bmm ja się boję SM. Bardzo się obserwuję, szczególnie swoją mowę, mam wrazenie że czasem jest splątana i wolniej mówię, jakby język sztywniał:( wiesz... to skupianie na mowie jest okropne, bo ciągle jest coś
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 19 maja 2015, 13:44
nefretis, ja mialam ft3 50% pare procent i ft4 20 pare... czy jakos tak juz nie pamietam, ale lekarze uwazaja ze jest ok bo wszystko mam w normie ...

teraz w ciazy moze jeszcze raz powtorza u mnie badania, mam nadzieje...
w piatek mam usg :)
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1647
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 19 maja 2015, 13:55
Mili89 napisał(a):nefretis, ja mialam ft3 50% pare procent i ft4 20 pare... czy jakos tak juz nie pamietam, ale lekarze uwazaja ze jest ok bo wszystko mam w normie ...

teraz w ciazy moze jeszcze raz powtorza u mnie badania, mam nadzieje...
w piatek mam usg :)


Mili zrób zatem wszystkie badania tarczycowe tym bardziej żeś w ciąży;)
jesli FT4 jest niższe od FT3 tzn że masz za małą dawkę tyroksyny (czyli T4). W ciązy powinnaś mieć % tak ok. 60-70% normy i oba wyniki do siebie zblizone.
Nie pamietam czy Ty leczysz sie na tarczycę czy nie...sory:)
W ciązy najważniejsze są FT3 i FT4, chodzi o zdrowie dziecka. Jak tam twoja ferrytyna??
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez scooby 19 maja 2015, 17:18
Hej. Dzisiaj mam mega odla, az sie wszystkiego odechciewa ;(((( 2 tyg temu bylam u ginekologa, zeby sprawdzil co z moja lewa strona. ginekologicznie wszystko ok, ale na prawym jajniku torbiel!!! az 5 cm :( urosla w ciagu 1 cyklu. Badania CA 125 ok. Dala mi duphaston, bo to jakas torbiel klasyczna. No i wzielam cale opakowanie, bylo ok. A dzisiaj mnie praqy jajnik boli, kluje tak ostro momentami. Pewnie to nie pomoglo na torbiel ;( dodatkowo lewa strona boli... juz nie wiem co robic :( masakra ;(
Avatar użytkownika
Offline
Posty
255
Dołączył(a)
28 lip 2011, 10:20

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Ardash 19 maja 2015, 18:00
Scooby a w jakim momencie cyklu jestes? Rozumiem, ze wczesniej tej torbieli nie mialas.
Moze to taka torbiel, ktora przez caly cykl rosnie a po okresie ani widu, ani slychu. Moja kolezanka ma czasami wlasnie takie torbiele.

Nefretis ja przez jakis czas pisalam na forum 28dni i tam duzo dziewczyn bralo Castagnus i wielu naprawde pomogl w problemach z prolaktyna. Sama bralam go jakis czas bo mam plamienia 3 dni przed okresem i myslalam, ze to moze cos z progesteronem, niewydolnoscia cialka zoltego, ale u mnie niestety nie pomogl. Albo moze za krotko go bralam. Moze sprobuje go jeszcze raz, ale to dopiero latem jak bede w PL. A i mnie cycki po nim nie bolaly :)
Poczytaj sobie o Castangusie na 28dni albo na bocianie.
Nie wiem tylko czy taki lek (nawet jesli jest ziolowy) mozna bez problemu laczyc z lekami na nerwice.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
294
Dołączył(a)
20 cze 2011, 13:08

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

Przeskocz do