Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez malenstwo31 31 sty 2015, 23:12
nefretis, ja kupiłam taki w tabletkach chyba oeparol i tam był olejek z wiesolka. ale moża w aptece kupić czysty olejek:) ja tez kupie sobie:)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
597
Dołączył(a)
04 maja 2013, 16:44

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez effie 31 sty 2015, 23:13
USG miałam kilka razy w tamtym roku i za każdym razem wychodziło dobrze. Przynajmniej raz w miesiącu mam te bóle przy dotyku -.-do tego wzdęcia i bulgotanie oraz tradycyjny ból pod żebrami, wg lekarzy to ZJD. Sama już nie wiem, do tego mam problemy z żołądkiem (zapalenie).
Chyba też kupię ten olej, dzięki :))
Offline
Posty
5
Dołączył(a)
31 sty 2015, 21:19

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 31 sty 2015, 23:14
znalazłam na Allegro:
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... m-2-o-0113

opłaca sie w butelce, jutro kupuję, bo dzis juz mi sie nie chce szukać najlepszej oferty:) Kurczę, moja mama i babcia kiedyś piły wiesiołek a ja o nim zapomniałam, dzięki za przypomnienie ;)

-- 31 sty 2015, 22:17 --

effie, raz czy nawet kilka w miesiącu to ma nawet zdrowy człowiek:) dlatego może nie martw się tak.
Ja męczę sie prawie codzień, codzień coś. Tez miałam USG i wyszło pieknie, miałam nawet gastroskopie, wyszła idealne, gastrolog sugerował ZJD ale ja mysle o najgorszych rzeczach:(
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1021
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez effie 31 sty 2015, 23:22
Mi na gastro wyszło duże zapalenie żołądka i przepuklina, ale tym akurat się nie martwię. Bardziej tymi jelitami, oczywiście czytałam o Crohnie, raku itd Codzień to mnie boli wyżej.
Nefretis, a może faktycznie nasze bóle to nic groźnego ;) Ciesz się, że gastro dobrze Ci wyszło :) Jeden problem mniej :)
Offline
Posty
5
Dołączył(a)
31 sty 2015, 21:19

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 31 sty 2015, 23:29
effie ja nt. Crohna mam obsesje, czytałam historie ludzi...szok. Pocieszam się, ze nie mam biegunek tylko pobolewania, czasem wzdęcia, odgłosy z jelit,
A wiesz, po gastro moje bóle żołądka minęły, jakoś po 3-4 tygodniach...dziwne.
Bądźmy dobrej myśli, ZDJ to też choroba przewlekła, dająca popalić ale niegroźna. Napisz koniecznie po wizycie.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1021
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez Agusiab1 31 sty 2015, 23:33
Tak wstaje w nocy codziennie na siusiu zwykle raz, ale czasami zdarza sie 2. Kurde ni denerwuje mnie to takie dziwne uczucie w brzuchu jakby mi ta skóra cierpła, drętwiała nawet nke wiem jak to opisać co mi sie dzieje, ale zauważyłam ze tylko jak leżę, zreszta to samo mam z dźwiękiem ze mi przeszywa całe ciało jak córa zapłacze, czy kwękanie głośniej, co to za nadwrażliwość na głos :/
Oraz chyba zwariowałam wykupiłam sobie weekend w spa na koniec lutego :/ i juz sie boje czy nie bede miała jakiegos ataku :/
Offline
Posty
59
Dołączył(a)
25 sty 2015, 14:57

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 31 sty 2015, 23:57
nefretis, przyspieszony puls jest czesto od tarczycy- ja tak mialam kiedys dlatego i teraz sprawdzilam tarczyce..ale jest ok.

wiecie nietorzy uwazaja, ze nie ma czegos takiego jak nerwica- jest niedobor magnezu, potasu, witamin, chora tarczyca czy kandydoza- jednak po rozmowie z psychologiem kazdy zaglada wglab siebie i widzi, ze jego obawy, leki maja jakies podstawy w wydarzeniach z przeszlosci, z ktorymi nawet bysmy ich nie wiazali...
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez Stokrotk@ 01 lut 2015, 01:17
Moja mama parę lat temu miała podejrzewany/stwierdzony ZJD, brała Colon C (dobrze, że nie byłam wtedy hipochondryczką, bo umarłabym ze strachu... :P), pomagał jej, ale teraz nie ma już takich problemów :o Więc też nie ma się co tak tym przejmować. Z kolei jej koleżanka niepokoiła się o pobolewanie brzucha - aż do kolonoskopii, która wykazała, że jest zdrowa. Wówczas bóle ustały :D
Offline
Posty
44
Dołączył(a)
07 lis 2014, 21:19

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 01 lut 2015, 03:45
kochani! co do tarczycy to tak zaczelam czytac na stronach, ze oprocz zwyklego wyniku badan wazny jest jeszcze stosunek procentowy ft3 do ft4. i to mnie zaniepokoilo, bo przeliczylam i wyglada to tak :
FT4 wynik 17.07, norma (11.5 - 22.7)] i FT3 wynik: 6,36, norma 3,5-6,50

wiec FT3 95.33% - FT4- 49,73%

czy to nie za duza roznica ?:O
niby w normalnym badaniu ft3 miesci sie w normie (gorna granica)

TSH mam : 0,494 gdzie norma 0,55-4,00
a tydzien pozniej mialam : TSH: 0,651 wiec juz w normie

nic z tego nie rozumiem :/
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez Agusiab1 01 lut 2015, 08:48
No i znowu daje ciała, obiecałam sobie ze nie będę czytac o chorobach i dupa, wstałam czuje sie jak zwykle średnio, słabo, mam wrażenie, ze moje ręce są słabe, ze trzęsą mi się w środku, w głowie jak zwykle szumi, No i popłynęłam zaczęłam czytac i jak zwykle myśli ze to stwardnienie rozsiane albo zanikowe boczne. Czy to sie kiedyś skończy :/ . Cały czas boje sie, ze lekarze sie mylą, cos przeoczają, tym bardziej ze ja sie tak strasznie dziwnie czuje ze nie umiem opisać tego mojego samopoczucia. Miałam nadzieje ze ta Elicea bedzie działać a tu dupa, jutro mija 4 tydzień, a ja nie odczuwam żadnych zmian :(,
Offline
Posty
59
Dołączył(a)
25 sty 2015, 14:57

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez Stokrotk@ 01 lut 2015, 11:23
Mili89, jesli masz watpliwości, najlepiej iść do endokrynologa, a nie gdybać :)
Offline
Posty
44
Dołączył(a)
07 lis 2014, 21:19

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 01 lut 2015, 16:05
Stokrotk@, mieszkam w Anglii, a lekarz rodzinny mowi, ze wszystko jest ok i nie widzi powodow zeby powtarzac badania czy wysylac mnie gdzies dalej......
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez malenstwo31 01 lut 2015, 17:16
Mili89, Zawsze trzeba wsiąść poprawke na normy laboratoryjne.Ja jeszcze bym poczekała i za miesiąc powtórzyła badania.
Jak sie dziś czujecie?ja rano źle. jakby mi słon usiadł na klatkę, ciśnienie 107/70 puls 96.ogólnie jakiś lęk. Może to wynik afobamu na noc?? potem w ciągu dnia się rozkręciłam i spoko. Teraz oglądam mecz szczypiornistów z chłopakiem i przez niego mam chyba puls 110:)
dziewczyny kiedy macie największe leki? ja głownie rano i tylko w weekend. Jak idę do pracy to wszystko jest super.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
597
Dołączył(a)
04 maja 2013, 16:44

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 01 lut 2015, 17:37
malenstwo31, powtorze, szczegolnie, ze mialam kiedys zapalenie tarczycy to bylo jakies 3 lata temu, mialam nadczynnosc i powiekszona tarczyce na usg... a teraz mam ciagle puls 80+ a jak stoje to nawet 120 :( ale moze to tez wynik stresu..
minal miesiac od tych badan wiec poprosze lekarza zeby je powtorzyl..chociaz on juz wszystko u mnie zgania na nerwice- co by mnie nie bolalo to przez nerwy :roll: to takie troche ignorowanie...
a co do lekow to mam nawieksze jak mam gdzies wyjsc- wlasnie odwrotnie do Ciebie...czasem w domu mnie zlapia bo od rana o tym mysle- silniesze ode mnie...boje sie ze jak gdzies wyjde to zlapie mnie atak czy zaslabne...:(
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

Przeskocz do