Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez muffinka25 25 sty 2015, 18:07
evvelinka, nefretis Mój tata to trochę chyba nie wie o co chodzi, bo chyba myśli że nerwica czy depresja to tylko emocje czyli złość, wrażliwość, smutek itp. A nikt w tym domu nie pomyślał i nie próbował zrozumieć, że jak ktoś ma lęki a tym bardziej somatyzację to nie wymyśla tylko realnie coś niepokojącego odczuwa... Ja tez słyszę od dawna te teksty - wyjdź do ludzi, pracy szukaj ile ty masz lat, zrób coś z sobą idź na dyskotekę z siostrą do kina na miasto , chłopaka szukaj bo sama zostaniesz ^^ Jakaś masakra. I po raz kolejny nikt nie wie , ze ja nie lubię szlajać się po knajpach ,śmierdzieć dymem i wyjść stamtąd ogłuszona waleniem muzyki. Nie lubię i już....chociaż mam w planach isć na walentynkowe disco,nie mogę pić to chociaż będę kierowcą heh. Dlatego już więcej się nie odzywam, wylewam swe żale tu na forum i w pamiętniku a czasem jak koleżanka dzwoni.

Trzymajcie się, jeśli Was to pocieszy to ja Was rozumiem, buźka :angel:
Do­piero późną nocą, przy szczel­nie zasłoniętych ok­nach gry­ziemy z bólu ręce, umiera­my z miłości.
Offline
Posty
57
Dołączył(a)
05 sty 2015, 21:19
Lokalizacja
świętokrzyskie

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 25 sty 2015, 18:58
nefretis, evvelinka, muffinka25, ja slyszalam dokladnie to samo od meza...bo akurat moj Tata wie co przechodze- moja Mama ma nerwice i on doskonale pamieta jak bylo na poczatku Jej leczenia...
niestety malo osob to rozumie, z czasem zaczynaja nas brac z nienormalnych, przewrazliwionych, tak naprawde nie zrozumie tego nikt kto nie mial z tym do czynienia...

dzis 9ty dzien brania Setaloftu- wzrasta mi po nim cisnienie- teraz w spoczynku mam 140/90 gdzie przed braniem go mialam w normie zawsze....a jak zmieniam pozycje z siedzacej na stojaca odrazu cisnienie spada do 100/80 a puls wzrasta z 85 na 120 - czy to normalne podczas brania tego leku?? czytlam o czyms ortostatycznym przy skutkach ubocznych .... ja juz zaczynam wariowac od tego wszystkiego.. ale po cloranxenie jest lepiej- nie trzesie mnie wtedy tak... nie wiem co sie dzieje martwie sie!
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez martini123 25 sty 2015, 19:36
nefretis, ja jak wypije herbate to wysikuje ją 2 h co 10 minut ;) od zawsze chodzę w nocy siusiu, a ciągu dnia milion razy, ale czytałam że przy nerwicy zwiększa sie ilość moczu i częściej chodzi sie siuiu wiec nie masz sie czym martwić ;) muffinka25, mnie co chwile kłuje coś w głowie, mrowi, uciska cały czas, nie martw sie tym
Offline
Posty
283
Dołączył(a)
23 lis 2014, 22:29

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez malenstwo31 25 sty 2015, 19:58
nefretis, ja mam tak samo. Nawet dobrze się czuje ale jak coś boli to zamiast to olać to mi humor się psuje. Leki działają na mnie okropnie. Mam wrażenie ze mam więcej nerwoboli. W sumie to w pracy totalny luz. Z nudy zapisałam się na angielski.niby go znam ale lepsze to niż siedzenie w domu bo chce oszczędzić mojego chłopaka;)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
597
Dołączył(a)
04 maja 2013, 16:44

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez evvelinka 25 sty 2015, 20:56
muffinka25 napisał(a):evvelinka, nefretis Mój tata to trochę chyba nie wie o co chodzi, bo chyba myśli że nerwica czy depresja to tylko emocje czyli złość, wrażliwość, smutek itp. A nikt w tym domu nie pomyślał i nie próbował zrozumieć, że jak ktoś ma lęki a tym bardziej somatyzację to nie wymyśla tylko realnie coś niepokojącego odczuwa... Ja tez słyszę od dawna te teksty - wyjdź do ludzi, pracy szukaj ile ty masz lat, zrób coś z sobą idź na dyskotekę z siostrą do kina na miasto , chłopaka szukaj bo sama zostaniesz ^^ Jakaś masakra. I po raz kolejny nikt nie wie , ze ja nie lubię szlajać się po knajpach ,śmierdzieć dymem i wyjść stamtąd ogłuszona waleniem muzyki. Nie lubię i już....chociaż mam w planach isć na walentynkowe disco,nie mogę pić to chociaż będę kierowcą heh. Dlatego już więcej się nie odzywam, wylewam swe żale tu na forum i w pamiętniku a czasem jak koleżanka dzwoni.

Trzymajcie się, jeśli Was to pocieszy to ja Was rozumiem, buźka :angel:


Widzę, że wiele rodzin jest podobnych :) Ja chłopaka znalazłam dość wcześnie także zamiast znajdź sobie chłopaka od ponad 10 lat słyszę: "kiedy ślub". A już najgorsze jest "chcemy wnuka" w mojej sytuacji kiedy dzieci mieć nie mogę. Dziadkom tłumaczyć mi się nie chce, bratu też, a matka mawia, że przecież macicę mam i są różne sposoby :/ I podobnie jak ty nie przepadam za klubami.. zawsze mam szczęście do napalonych, pijanych facetów i kilka razy słyszałam, że jestem sztywna, bo nie pozwalałam się dotykać. stwierdziłam, że wolę być sztywna i nie potrafiąca się bawić niż żeby ktoś obcy mnie obłapiał.. brrr. Mojemu bratu też pół życia powtarzali żeby sobie kogoś znalazł to znalazł.. prostytutkę z dzieckiem, która nadal pracuje.. ciekawe co by matka powiedziała gdyby się dowiedziała.

Nie macie wrażenia, że duży wpływ na nasze problemy mają nasze rodzinki?

-- 25 sty 2015, 20:58 --

Mili89 napisał(a): tak naprawde nie zrozumie tego nikt kto nie mial z tym do czynienia...


i nie ma się co łudzić, że będzie inaczej.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
401
Dołączył(a)
31 lip 2013, 12:55
Lokalizacja
WWA

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez D@ri@nk@ 25 sty 2015, 21:05
Hejka trochę poczytałam.
Mam szczęście że mnie mąż i nawet dzieciaki rozumieją. Może nie na 100%, ale mąż nie wyśmiewa, nie denerwuje się. Bardziej zabrania czytania o chorobach i uspokaja. Mama i siostra daleko ode mnie, ale telefonicznie tez mnie wspierają, dopytują jak moje leczenie itd

Pozdrawiam Was cieplutko wszystkich :D


nefretis, fajnie że się pojawiłaś :) Co do sikania to tez robię często, może to kwestia przyjmowanych leków? :roll:

muffinka25, tulę mocno, oby jak najmniej takich strasznych chwil :(
O nerwica... Witaj, dawno żeśmy się nie widziały... Kawka, herbatka czy od razu wódeczka??

"Bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć bez znieczulenia"


Mam jeszcze tyle pięknych planów do spieprzenia...
Avatar użytkownika
Offline
Posty
492
Dołączył(a)
09 lis 2014, 14:11
Lokalizacja
łódzkie

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez evvelinka 25 sty 2015, 21:22
Mnie chłopak też wspiera i jest ze mną. Gdyby nie on zwariowałabym i tylko dzięki niemu chce mi się z tym walczyć, ale też nie chciałabym go obciążać żeby się denerwował. Za to rodzina jak wspomniałam ma mnie gdzieś.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
401
Dołączył(a)
31 lip 2013, 12:55
Lokalizacja
WWA

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez malenstwo31 25 sty 2015, 21:24
znawcy tarczycy ,możecie mi cos powiedziec o takich wynikach A ja mam tsh 1,7 ft 3-3.12 a ft4-1.2 :)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
597
Dołączył(a)
04 maja 2013, 16:44

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez muffinka25 25 sty 2015, 21:49
evvelinka - u mnie temat wnuka też często wraca heh a i widzę że mamy wiele wspólnego :) Zdecydowanie ja też wolę by mówili że nie jestem rozrywkowa niż dać się macać jakiemuś ciulowi..Hm a z kim ja walczę? Niby zanim udalam się do lekarza pierwszy raz to beczalam siostrze na ramieniu i wie o co chodzi ale też dziwnie reaguje jak wspominalam ze moze umrę nie wiem co mi jest więc teraz już cisza. mam o tyle gorzej że w przychodni pracuje sąsiadka przyjaciółka rodziny i o kazdej mojej wizycie wie..także sama chyba jestem teraz na tym froncie :/ nie chcę żeby mi się pogarszalo, modlę się o to każdego dnia ;)

D@ri@nk@ - ja również tulę mocno i dzięki:)

Trzymajcie się ciepło :)
Do­piero późną nocą, przy szczel­nie zasłoniętych ok­nach gry­ziemy z bólu ręce, umiera­my z miłości.
Offline
Posty
57
Dołączył(a)
05 sty 2015, 21:19
Lokalizacja
świętokrzyskie

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 25 sty 2015, 21:55
dziękuję, ze mi odpisałyście na temat tego sikania. :)
Zmartwiłam się tym nocnym wyjściem ale OK. No więc jak wczesniej pisałam rodzice róznie...niby mama rozumie, współczuje posłucha ale mam wrazenie, ze nie jarzy do konca i że mnie obgadują z tatą:) tzn wiem o tym ale nie gniewam się
mąż jest ze mną, i biedak wytrzymuje wszystko, np. moje prawie zerowe libido i wieczne pytania "myślisz, że nic mi nie jest?" hehe

moje jelita ostatnio znowu sie odzywają, kręci jak na biegunkę ale nie ma sraczki, jakieś wzdęcia, pokłuwania, lęk w brzuchu, idę 2 razy do WC kiedyś chodziłam co 2 dni. Moze to efekt diety bezglutenowej...

evvelinka, wiem, ze w Hashi nie wolno glutenu, powinno sie też wykluczyc nabiał bo nasila stan zapalny, zresztą gluten właśnie też.

malenstwo napisz wyniki z normami lab. TSH masz OK, ja mam 2... ale mówi się, że wynik TSH niewiele daje...
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1021
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Mili89 25 sty 2015, 21:56
malenstwo31, badanie tsh ft3 i ft 4 masz w normie :) takze z tarczyca wszystko ok :)

"Norma FT3 to wynik w granicach 2,25 – 6 pmol/L (1,5 - 4 ng/L) przy prawidłowym poziomie TSH 0,4 - 4,0 µIU/ml"

mialam kiedys nadczynnosc- takze troche obeznalam sie juz w temacie:)
www.silveris.pl polecam i zapraszam <3
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1649
Dołączył(a)
16 lip 2014, 00:47

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez evvelinka 25 sty 2015, 22:47
malenstwo31 napisał(a):znawcy tarczycy ,możecie mi cos powiedziec o takich wynikach A ja mam tsh 1,7 ft 3-3.12 a ft4-1.2 :)


Niech poda normy laboratoryjne :)

-- 25 sty 2015, 22:55 --

nefretis napisał(a):evvelinka, wiem, ze w Hashi nie wolno glutenu, powinno sie też wykluczyc nabiał bo nasila stan zapalny, zresztą gluten właśnie też.

malenstwo napisz wyniki z normami lab. TSH masz OK, ja mam 2... ale mówi się, że wynik TSH niewiele daje...


Tak, nabiału też unikam. z resztą zauważyłam, że jak jem mleko i produkty mleczne to pojawiają mi się krosty na tyłku i dole pleców :/
Też mam tsh w granicach 2, przedostatnio wyszło 1,6; ale teraz po szpitalu coś się skomplikowało i miałam 2,4.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
401
Dołączył(a)
31 lip 2013, 12:55
Lokalizacja
WWA

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez marta80 26 sty 2015, 14:38
hej;))

nefretis D@ri@nk@
jak sie macie???? u mnie cos tak poklowa w kichach..ale lepiej jest niz bylo..biore ten debudir...no i te enzymy trzustkowe i kupiki jak ta lala;))
pisalyscie o czestym oddawaniu moczu....mialam ten problem...kiedy moj stan psychiczny byl b.zly((:

ktos na forum pisala i uczuciu ciepla z tylu glowy...mialam to....od tego sie zaczely moje jazdy...nieraz mi wraca mrowienie i drewienie policzka i wtedy szal....ze moze jakis guz sie kluje(((:

ogolnie teraz bardziej martwie sie swoim synkiem...bo za tydz ma operacje na uszy u nosek....z jednej strony dobrze bo nie mam czasu na swoje glupoty i wsluchiwanie sie w siebie...bo wszystko skupia sie na nim.....ale jezli chodzi o niego to wiem ze bedzie dobrze :yeah: trzymajcie kciuki;))
Offline
Posty
446
Dołączył(a)
28 sty 2014, 19:11

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez D@ri@nk@ 26 sty 2015, 15:33
marta80, trzymam kciuki za synka. U mnie ok. Też mi Debutir pomaga ale jeszcze czasem mam odchyły od normy :roll:
O nerwica... Witaj, dawno żeśmy się nie widziały... Kawka, herbatka czy od razu wódeczka??

"Bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć bez znieczulenia"


Mam jeszcze tyle pięknych planów do spieprzenia...
Avatar użytkownika
Offline
Posty
492
Dołączył(a)
09 lis 2014, 14:11
Lokalizacja
łódzkie

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 20 gości

Przeskocz do