Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 22 sty 2015, 16:53
NIE mam dobrych wynikow tarczycy, bo mam procentowo zaburzenia w przeliczniku ft3 ft4 i to dosc spore.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez evvelinka 22 sty 2015, 17:19
D@ri@nk@ napisał(a):
sinister napisał(a):OB mam 2mm/h to chyba dobre? Czyli morfo dobra, ob dobre, jedynie moge sie leczyc na tarczyce, no bo chyba nie warto na chlamydie i bolerio wydawac kase?

A kto cię z dobrymi wynikami będzie na tarczycę leczył?


jak to? ja miałam dobre wyniki, wszystko w normie, a się leczę, bo mam hashi. trzeba znaleźć lekarza, który będzie leczył.

Ku%$a ma$ pier%$#@ny szpital.. zrobiłam dziś komplet badań tarczycowych i wcale nie mam tsh prawie zero, a po zmniejszeniu dawki leku, którą mi zasugerowali jest znowu za wysokie!

tsh: 2,42 (0,27-4,2)
ft3: 2,32 (2-4,4) -9%
ft4: 1 (0,93-1,7) -13%
anty tpo" 129,9 (<34)
anty tg: 75,8 (<115)

Czyli podsumowując wracam jutro do swojej dawki 50, a oni ch%$ się znają. Wygląda na to, że dawka 50 na pewno nie jest za duża jak nie za mała. Zobaczymy co powie w poniedziałek moja endokrynolog.
Zrobiłam sobie dziś też usg tarczycy.. nie mam żadnych guzków, ale tarczyca jest niejednorodna i wygląda ponoć typowo dla hashi.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
401
Dołączył(a)
31 lip 2013, 12:55
Lokalizacja
WWA

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Alice in wonderland 22 sty 2015, 21:08
Hej,

Jestem po TK zatok. Wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Zatoki drożne, przegroda krzywa (normalka), i jakaś pusta przestrzeń w nosie ale to chyba nic takiego...Skąd więc u mnie spływająca flegma?? :bezradny:

A takto jakoś leci. Objawy jak były , tak są, chociaż nieco w mniejszym nasileniu. Ogladał mnie ortodonta i zalecił jeszcze wizytę u neurologa a dalej obejrzą mnie chirurdzy szczękowi. Pomijając flegmę ortodonta uważa, że moje uciski to przykurcze mięśni podgnykowych z przodu szyi.

NIestety nie dam rady przeczytać Waszych postów z ostatnich dni kiedy mnie nie było. Jak macie ochotę napiszcie mi co u Was i przy okazji podsumujcie ostatni okres.
Pozdrawiam Was serdecznie!
Moje objawy: Ucisk w szyji, napięcia mięśni szyi, flegma w gardle
Posty
252
Dołączył(a)
01 sie 2013, 18:27
Lokalizacja
Kraina czarów...

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 22 sty 2015, 21:44
Alice in wonderlandMyślałem kochana, gdzie zniknęłaś. :) U mnie hmm nie jest super, ale przynajmniej jestem teraz w związku i na polu uczuciowym jest super, szukam obecnie pracy dość intensywnie. Ale samopoczucie fizyczne nie jest fajne: napady gorąca, męczliwość, potliwość, zawroty głowy , bóle stawów przy dotyku, otępienie czasami. Znów wpadłem w wir badań: Usg tarczycy - ok, Hormony tarczcy - w normach laboratoryjnych, ale po przeliczeniu procentowym złe i na mój wiek niekorzystny wynik, Morfologia ok, OB- ok. No i przytyłem sporo dość, bo ok 8 kg przez miesiąc, nie wiem czy to do Mozarinu, czy to hormony.A co tam u Ciebie? Ja już nie mam napadów lękowych, natrętnych myśli itp. czylko te fizyczne, czasem tylko niepokój w żołądku.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Alice in wonderland 22 sty 2015, 21:59
Sinister, no w sumie to troszkę zniknęłam...ale co jakiś czas zagladnę tu. U mnie nic nowego, ciągle gluty w gardle i dyskomfort/ucisk w szyi. Ale podsumowując nieco mniej intensywne. Czekają mnie jeszcze wizyty u lekarzy ale robię to rzadko więc trochę potrwa zanim coś więcej się okaże.
Fajnie, że przytyłeś. MOze od tego Mozarinu ? ale nie znam tego leku. No i dobrze, że nie masz już lęków, moje tez nieco mniejsze, bardziej takie napiecie...
Moje objawy: Ucisk w szyji, napięcia mięśni szyi, flegma w gardle
Posty
252
Dołączył(a)
01 sie 2013, 18:27
Lokalizacja
Kraina czarów...

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez evvelinka 22 sty 2015, 22:02
sinister napisał(a):No i przytyłem sporo dość, bo ok 8 kg przez miesiąc, nie wiem czy to do Mozarinu, czy to hormony.


moim zdaniem od leku.. siostra mojego faceta waży chyba z 15 kilo więcej po lekach psycho, a była bardzo szczupła. Między innymi dlatego ja nigdy nie chciałam nic brać. Pół życia miałam zaburzenia odżywiania w tym anoreksję, bulimię ćwiczeniową i kompulsy i świadomość możliwości przytycia nadal choćby nie wiem co jest dla mnie ciężka do dopuszczenia.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
401
Dołączył(a)
31 lip 2013, 12:55
Lokalizacja
WWA

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez D@ri@nk@ 22 sty 2015, 22:10
Generalnie nie ma zasady, chyba to zalezy od organizmu. Ja nie przytyłam ani grama
O nerwica... Witaj, dawno żeśmy się nie widziały... Kawka, herbatka czy od razu wódeczka??

"Bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć bez znieczulenia"


Mam jeszcze tyle pięknych planów do spieprzenia...
Avatar użytkownika
Offline
Posty
492
Dołączył(a)
09 lis 2014, 14:11
Lokalizacja
łódzkie

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez malenstwo31 23 sty 2015, 08:27
D@ri@nk@ napisał(a):Generalnie nie ma zasady, chyba to zalezy od organizmu. Ja nie przytyłam ani grama[/quotedokładnie, bo ja brałam na samym poczatku leki z tej samej grupy co TY Esciltil i przytyłam 8 kg w kilka mięsięcy będac pod opieką dietetyka i ćwicząc regularnie. chyba samym powietrzem tyłam:)

-- 23 sty 2015, 08:29 --

Alice in wonderland napisał(a):Sinister, no w sumie to troszkę zniknęłam...ale co jakiś czas zagladnę tu. U mnie nic nowego, ciągle gluty w gardle i dyskomfort/ucisk w szyi. Ale podsumowując nieco mniej intensywne. Czekają mnie jeszcze wizyty u lekarzy ale robię to rzadko więc trochę potrwa zanim coś więcej się okaże.
Fajnie, że przytyłeś. MOze od tego Mozarinu ? ale nie znam tego leku. No i dobrze, że nie masz już lęków, moje tez nieco mniejsze, bardziej takie napiecie...

dobrze,że idzie ku dobremu:) ja w sumie też teraz bardziej mam napięcia niz ogromne lęki:) chwilo trwaj
Avatar użytkownika
Offline
Posty
597
Dołączył(a)
04 maja 2013, 16:44

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez paulag24 23 sty 2015, 09:52
Oj maleństwo zazdroszcze Ci dobrego samopoczucia, u mnie bez zmian, dziwny bol glowy, czasami pulsowanie w jednym uchu i mylenie slow np chce zawołać synka, a mowię imię córeczki... I zapominanie... Boje sie, strasznie sie boje ze to ... Plus ogólne bole kosci całego ciała, obawiam sie najgorszego
Offline
Posty
136
Dołączył(a)
24 lut 2012, 10:01

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez malenstwo31 23 sty 2015, 10:31
paulag24, też mnie bolą wszystkie gnaty. ale staram się to olewać. tyle mi lżej ,że juz stawy mnie nie bolą. ale to wszytsko nerwobóle. doodatkowo okres
Avatar użytkownika
Offline
Posty
597
Dołączył(a)
04 maja 2013, 16:44

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 23 sty 2015, 17:18
Rozważa,m zrobienie badania na chlamydie i bolerioze, bo to czerwienie i bole stawow, dla mnie nie jest normalne.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez evvelinka 23 sty 2015, 17:38
Sinister a jakie badania na chlamydię planujesz? U mnie borelioza w trakcie - czekam na wyniki kki, a do tej pory miałam elisę z krwi, płyn mózgowo rdzeniowy na boreliozę i western blot z własnej inicjatywy.

Ja się dziś też lepiej czuję i zaczynam widzieć zależność w wahaniach tsh z moim złym samopoczuciem.. jak bardzo spada to czuję jakbym umierała - tak było po wyjściu ze szpitala, jak rośnie to chwieje mnie przy chodzeniu chociaż dziś było sporo lepiej, ale rano wzięłam 50mg euthyroxu, a nie jak przez ostatnie 2 tygodnie 25.

Byłam na cineMRI w luxmedzie.. to mój 4 rezonans w ciągu ostatnich 7 miesięcy o_O
Wyniki mają być za 3 dni. W poniedziałek endokrynolog i chyba zrobię sobie przerwę o ile rezonans dobrze wyjdzie, bo jak nie to znowu trzeba latać do neurochirurga.

-- 23 sty 2015, 18:01 --

MAM WYNIKI KKI!!!

Wykonano test Western-blotting z osadu PEG-6000 (frakcja ta zawiera immunoglobuliny wchodzące w skład surowiczych krążących kompleksów immunologicznych - KKI). Wskazano obecność następujących przeciwciał dla antygenów Borelia burgdofreri:
- w klasie IgM dla antygenów p41, OspC
wynik - 6 pkt nierozstrzygający
- w klasie IgG dla antygenów p41, OspC
wynik 6 pkt nierozstrzygający

Wynik pozytywny >=7

Gdyby KKI nie wyszło mam jeszcze zrobić LTT. Co o tym sądzicie?
Avatar użytkownika
Offline
Posty
401
Dołączył(a)
31 lip 2013, 12:55
Lokalizacja
WWA

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez muffinka25 23 sty 2015, 23:21
Witam Was! Mam pytanie do Was, a mianowicie chodzi mi o kłucie w klatce piersiowej a szczególnie po lewej stronie. ....Jak często się to u Was zdarza i jak sobie z tym radzicie? Ja za każdym razem wpadam niemal w histerię i boję się oddychać :( Wtedy myślę że to już koniec że to zawał że zaraz mnie coś sciśnie i bede umierać. ...Nie mogę dać sobie z tym rady, potwornie się wtedy boje.Zwłaszcza że przed nerwicą nigdy takich dolegliwości nie miałam. ..Teraz jeszcze doszło przez kilka ostatnich dni dziwne uczucie w głowie tzn. jakieś cmienie czy wedrujace ciepło lub pobolewanie lekkie raz w czole, raz z tyłu za uchem, potem znów z tyłu głowy prawie przy szyi..Można oszalec :(
Pozdrawiam dobrej nocki ;)
Do­piero późną nocą, przy szczel­nie zasłoniętych ok­nach gry­ziemy z bólu ręce, umiera­my z miłości.
Offline
Posty
57
Dołączył(a)
05 sty 2015, 21:19
Lokalizacja
świętokrzyskie

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez D@ri@nk@ 24 sty 2015, 00:30
muffinka25, to kłucie to ewidentne nerwobóle. Potrafia być naprawde silne i jedyne co mogę poradzić to połóż się i spokojnie oddychaj. Musisz zrozumieć, uwierzyć i wmówić sobie że to nerwoból i nawet zdrowi ludzie tak mają
O nerwica... Witaj, dawno żeśmy się nie widziały... Kawka, herbatka czy od razu wódeczka??

"Bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć bez znieczulenia"


Mam jeszcze tyle pięknych planów do spieprzenia...
Avatar użytkownika
Offline
Posty
492
Dołączył(a)
09 lis 2014, 14:11
Lokalizacja
łódzkie

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości

Przeskocz do