Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez malenstwo31 19 sty 2015, 22:56
nefretis, nie mam hemoroidów. W tamtym tygodniu brałam antybiotyk o przełożonym działaniu niby nowej generacji. Juz po pierwszej dawce po 3 godzinach od zażycia miałam bulgotanie w jelitach. Do rana przechodziło wiec brałam kolejna dawkę (bierze się jedną tabletkę na 24 godziny). Zawsze po południu miałam nudności nasilaly się boje stawów i obrzęki. To odstawiłam po 4 dniu czyli w piątek. W sobotę miałam biegunkę i cały czas jakby obcy chodził po jelitach. A dziś zauważyłam że jest niewielka ilość krwi w kupie. Jak przeczytałam skutki uboczne to wszystkie miałam. Najgorsze ze ten antybiotyk będzie działał co najmniej jeszcze tydzień. A już mam afty na podniebieniu. Cały czas brałam probiotyki
Avatar użytkownika
Offline
Posty
597
Dołączył(a)
04 maja 2013, 16:44

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez martini123 19 sty 2015, 23:06
malenstwo31, to na pewno od antybiotyków, mogły podrażnić błonę w jelitach. tym bardziej jeśli miałaś wszystkie skutki uboczne. nie ma sie co martwić, poczekaj aż antybiotyki przestaną działać, wtedy i problemy jelitowe przejdą ;)
Offline
Posty
283
Dołączył(a)
23 lis 2014, 22:29

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez malenstwo31 19 sty 2015, 23:12
Tez tak myślę; )ogólnie to spokojnie do tego podchodzę. Jutro idę do laryngologa na kontrolę zatok. Od razu ma mi zrobić rtg. Dobrze ze mam alternatywę do NFZ i korzystam z opieki medicover z pracy.normalnie ma rtg czeka się u mnie w przychodni prawie 1.5 miesiąc a na wizytę miesiąc.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
597
Dołączył(a)
04 maja 2013, 16:44

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez pralinka1 19 sty 2015, 23:34
Dziewczyny, czy któraś miewała pieczenie odbytu ? W wakacje mnie dopadło, brałam różne czopki ale to ciągle wraca. Kojarzę to z braniem żelaza, wtedy zwykle mam zatwardzenie i się zaczyna. Ze 2 miesiące temu byłam ze strachu u rodzinnej, przepisała mi posterisan H maść i po tygodniu miałam się zgłosić na badanie. Badanie per rectum nic niepokojącego nie pokazało. Po tej maści było trochę lepiej. Ale minęły ze 2 tyg. i się zaczęło od początku. Znów poszłam, znów mnie zbadała palcem i zapewniała, że się nic złego nie dzieje a mnie piecze. Dostałam czopki i maść i NIC. Pomyślałam, że to może jakaś grzybica pochwy i promieniuje, poszłam do ginekologa, dostałam w ciemno leki na grzybice - 1 doustną tabletke i przeszło. Cieszyłam się tydzień czy dwa i znów wróciło. Wyniki posiewu z pochwy pobranego podczas tej wizyty grzybice jednak wykluczyło. Już sama nie wiem. Rodzinna powiedziała tylko, że może zbyt się myję, za dużo mydła, tarcia, że mam bardzo kruchą śluzówke. No ale ja nie potrafie się tam nie myć ! Zawsze używam mydła. Jestem chyba jakas wyjałowiona. Wciąż czuję pieczenie - czy to może być nerwowe na tle psychicznym. Posiew z pochwy wykazał wzrost jakichś bakterii, które normalnie też bytują w pochwie ale nie działają na nie żadne antybiotyki. Dostalam jakiś dopochwowy lek na 12 dni, ale już go skończyłam i po pierwszym stosunku po leczeniu nie czuję się dobrze. A odbyt jak piekł tak piecze dalej. Jednego dnia mniej jednego więcej. Już znowu myślę o wizycie bo zaczynam się nakręcać. Była rodzinna, ginekolog, nikt nic niepokojącego nie widzi - nie wiem co robić. Nie boli mnie w środku tylko skóra wokół odbytu.
Offline
Posty
224
Dołączył(a)
31 paź 2012, 15:40

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez D@ri@nk@ 19 sty 2015, 23:38
pimpek82, odpisałam ci w temacie leków. Nie dubluj postów


pralinka1, na tle nerwowym ewidentnie. Ale coś łagodnego do mycia zastosowac warto. Jak nie umiesz bez mydła, kup sobie zwykłe szare mydło (teraz robią je białe i ładnie pachnie) używaj mięciutkich ręczników a do toalety chusteczki takie dla dzieci zamiast papieru

-- 19 sty 2015, 22:39 --

malenstwo31, wyglada na to że jednak antybiotyk podrażnił. Bierz dalej probiotyki ale tez witaminy, bo afty to brak witamin a nie probiotyków przy stosowaniu antybiotyku
O nerwica... Witaj, dawno żeśmy się nie widziały... Kawka, herbatka czy od razu wódeczka??

"Bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć bez znieczulenia"


Mam jeszcze tyle pięknych planów do spieprzenia...
Avatar użytkownika
Offline
Posty
492
Dołączył(a)
09 lis 2014, 14:11
Lokalizacja
łódzkie

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez fuzzystone 19 sty 2015, 23:44
nefretis napisał(a):D@ri@nk@ ja u gina ostatnio byłam średnio co 2 mce i mam dość;)
mówisz, ze FSH moze byc wysokie z innych przyczyn niż jakas choroba? Mam restrykcyjną dietę bezglutenowo-beznabiałową z ograniczeniem cukru. I do tego permanentny stres....


Nefrtetis, jeśli boisz się premenopauzy to powinnaś zrobić badanie rezerwy jajnikowej AMH którą potem dobry lekarz powinien porównać z poziomem FSH - bo te proporcje są bardzo ważne.

pralinka1
Ja tak miewałam i miewam, łączę to z dietą i wypróznieniami. Może spróbuj żelu intymnego z kwasem hialauronowym, np. Feminum Activ i posmaruj się "tam"
Offline
Posty
233
Dołączył(a)
05 sty 2013, 22:55
Lokalizacja
Warszawa

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez martini123 19 sty 2015, 23:44
pralinka1, ja mam ten sam problem, z tym, że mnie nie piecze tylko swędzi i czasem boli. jak stosuje maści i czopki to przechodzi a potem znowu to samo. okrutnie upierdliwe
Offline
Posty
283
Dołączył(a)
23 lis 2014, 22:29

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez Prakseda 19 sty 2015, 23:57
pralinka1, miałam podobne objawy do Twoich właśnie przy suplementacji żelazem. Zmieniłam preparat i minęło. Tego rodzaju dolegliwości pojawiły mi się również przy kilkumiesięcznym leczeniu borelki antybiotykami, było to więc na tle grzybiczym i wtedy pomogło mi jakieś smarowidło ;) Spróbuj może również przerzucić się na płyny do higieny intymnej? Nie są tak "chamskie" jak mydło ;)

nefretis, widzę dotarłaś do laboratorium :mrgreen: Kurczę, ja jakoś do dziś nie mogę się zebrać :roll: Dopadła mnie jakaś demotywacja na całego :roll:
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1031
Dołączył(a)
03 sie 2013, 22:48

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez pralinka1 20 sty 2015, 00:35
Do mycia ,,przodu,, używam płynu do higieny intymnej, a do ,, tyłu,, szarego mydła. Sama już nie wiem co o tym myśleć. Ginekologicznie jestem przebadana. Posiew nic szczególnego nie wykazał. Grzybica wykluczona. Być może mam promenopauze i stąd uczucie suchości, dyskomfort, krucha śluzówka. Ale czy ma to jakiś związek z tym odbytem. Raz piecze i boli mnie odbyt, raz mam dyskomfort z przodu ... Wydaje mi się, że stres nasila dolegliwości. Już kiedyś miałam takie bóle na tle nerwowym. Pierwszy raz jak urodziłam martwą córeczkę, ale wtedy to był potworny ból. Powtórzył się 3 lata temu, pobiegłam do proktologa i po wizycie samo mi przeszło - nawet nie wzięłam leków. Teraz jakoś nie mam ochoty na prywatne wizyty, poza tym nie boli mnie tak bardzo. Ale strasznie to upierdliwe, ciągle się na tym skupiam. Już się wstydzę lekarzy ...

-- 19 sty 2015, 23:40 --

Jeśli ktoś ma pojęcie to miesiąc temu gin zlecił mi badania hormonalne. Mam wyniki ale jeszcze z nimi nie byłam. Mam wizyte 2 lutego.
E - 2 (estradiol ) 27,1 norma (12,5 - 166)
FSH 16,82 norma (3,03 - 8,08)
LH 9,58 norma (2,4 - 12,6 )
Progesteron nie pamiętam wyniku ale był w normie.

-- 19 sty 2015, 23:42 --

martini123 jakie czopki Ci pomagają ?
Offline
Posty
224
Dołączył(a)
31 paź 2012, 15:40

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez evvelinka 20 sty 2015, 01:52
muffinka25 napisał(a):Wtrącając się do rozmowy... robiłam sobie tsh w zeszłym roku i wyszło mi 3,08%, norma jest 0,270-4,200. Byłam z tym u rodzinnej powiedziała, że wszystko jest okej.


No niestety z tego co wiem takie tsh nie jest prawidłowe w młodym wieku. Nie wiem ile masz lat, ale ja w wieku 30 powinnam mieć tsh w okolicy 1, przy ponad 3 czy 4 miałam mega ataki paniki.

Rozmawiacie o wynikach hormonów i premenopauzie.. u mnie też nie jest z tym dobrze :/

Ja dziś dzwoniłam w sprawie rezonansu po połowie Warszawy. Prawdopodobnie w środę idę do luxmedu na to CineMRI z oceną przepływu płynu mózgowo rdzeniowego i krążenia. W czwartek idę na usg tarczycy, a w piątek może zrobię sobie jeszcze raz tsh, ft 3 i 4 oraz cukier i badanie moczu żeby sprawdzić czy jest tam glukoza :( ale cukier i mocz to jeszcze nie wiem czy zbadam.. Chyba za bardzo się boję cukrzycy :((( W poniedziałek spotkanie z endokrynologiem.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
401
Dołączył(a)
31 lip 2013, 12:55
Lokalizacja
WWA

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez Stokrotk@ 20 sty 2015, 02:22
Ja przy skokach TSH (w sierpniu 5,5, we wrześniu 3) nie miałam raczej objawów (tzw. utajona niedoczynność tarczycy - zero typowych problemow - jestem szczupla, raczej sie nie mecze, moge krotko spac etc) - tzn. zawsze byłam trochę nerwowa i nadal jestem, biorąc tabletki (ale na kontroli jeszcze nie byłam, więc w sumie nie wiem, czy działają :P). Ale w sumie ta moja hipochondria zbiegła mi się w czasie z wykryciem niedoczynności - nie przejęłam się tym bardzo, ale chyba zdałam sobie sprawę, że choroby też mogą mnie dotyczyć ;-)
Prawda, że ból łokcia, w boku (okolice klatki piersiowej), w prawym barku w różnych miejscach - na górze, przy ramieniu, bardziej z boku, bliżej środka to typowe bóle nerwicowe? Wkurza mnie to już, bo od początku stycznia mi towarzyszą :DD A nie chce mi się iść na RTG, ale potrzebuję spojrzenia z boku ^___^

Evvelinka, trzymaj się!
Offline
Posty
44
Dołączył(a)
07 lis 2014, 21:19

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 20 sty 2015, 13:34
pralinka1 w ktorym dniu cyklu robiłas?
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1021
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez malenstwo31 20 sty 2015, 14:41
Avatar użytkownika
Offline
Posty
597
Dołączył(a)
04 maja 2013, 16:44

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez pralinka1 20 sty 2015, 16:43
nefretis miałam zalecone w 3 dniu cyklu, tylko progesteron jakoś inaczej pod koniec cyklu
Offline
Posty
224
Dołączył(a)
31 paź 2012, 15:40

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 29 gości

Przeskocz do