Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 08 gru 2014, 10:43
Alice właśnie niech mąż się zajmuje Twoimi punktami spustowymi - jakkolwiek to brzmi perwersyjnie xD Trzeba je ucisnąć mocno po czym robić takie kółeczka palcem masując, aż ten punkt puści napięcie, wczoraj koleżanka mi to robiła i dziś nic nie boli. No na te fibromialgie to jedynie leki i ruch, bo reumatolodzy rozkładają ręce. Mnie znów wróciła nadkwasota odbija mi się smak jedzenia , nieprzyjemny zapach z ust i nudności :/ Ehh moglem byc na diecie zazywajac Nolpaze.
Wiola a czy jeśli miałem TSH poniżej 2 i FT3 , FT4 prawie na granicy normy to to nadczynność? Bo u mnie to rodzinna jest nadczynność właśnie, ale internistka olewa sprawe i odsya na platne usg.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 08 gru 2014, 10:48
Alice in wonderland napisał(a):Nefretis, miałam lekką niedoczynność przed ciążą i w trakcie. Brak Hashimoto, Ft3 i Ft4 w normie. Tarczyca mała ale w normie, ostatnie usg w lutym 2014. Do porodu brałam euhyrox a potem odstawiłam. Powtarzałam TSH i ft4 jakieś 3 razy od porodu i były w normie, tsh chyba na poziomie 2,6. :zonk:


Cofanie języka mam również, nawet opowiadałam o tym 3 dni temu psychiatrze... język wchodzi w gardło + napięcie szyji, karku, szczękościsk
2,6 to niedoczynność. Jestem pod opieką profesora, jak zobaczył TSH 2,5 u mnie to natychimast dostałam Letrox (Euthyrox). Powiedział, że TSH u tak młodej kobiety ma wynosić około 1. A też się cieszyłam, ze mieszcze się w normie (która była do 4!!!) on powiedział, ze te normy to jakis żart. Tak też twierdzi mój ginekolog...Mówi się o zmianie tych norm, bo są nieprawidłowe i lekarze sie mylą.
Ja biorę letrox 25. Ale dolcelowo mam brac 50. Mysle, ze musisz wrócić do leku ale znajdz dobrego endokrynologa. Jelsi masz mała tarczyce to tym bardziej.
Powinen Cię obejrzeć bardzo doświadczony endo bo moze masz dopiero początki Hashi - wtedy badania są OK a już coś się dzieje. Chociażby w samopoczuciu.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 08 gru 2014, 10:56
sinister, podaj wynik procentowy po przeliczeniu jaki masz

http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator



nefretis, To masz szczęście do dobrego lekarza, bo niestety większość patrzy na normy i nie wolno z nimi dyskutować :?
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 08 gru 2014, 11:15
*wiola*FT4 85.17% [ wynik 20.22, norma (10 - 22)]

FT3 85.75% [ wynik 6.22, norma (2.25 - 6.88)]
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 08 gru 2014, 11:18
sinister, To wg mnie jest ok, aczkolwiek wiesz ja specjalista nie jestem ;)
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 08 gru 2014, 11:28
No właśnie miałe niskie tsh i to prawie na granicy normy, a to przy nadczynnosci, dlatego po nowym roku zafunduje sobie usg tarczycy.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez angie1989 08 gru 2014, 11:39
Witajcie zgodnie z umową nie było mnie cały weekend. I powiem wam że rzeczywiście to pomaga takie odcięcie się od wszystkich chorób.
Starałam się ciągle coś robić nie myśleć. Nie czytałam i jest ok.
Ludzie jesteśmy młodzi zajmijmy się życiem jak na prawdę dopadnie nas choroba wtedy będziemy się martwić.

Sinster zrób usg w styczniu dla spokoju.
Offline
Posty
749
Dołączył(a)
04 gru 2013, 19:04

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez jasaw 08 gru 2014, 11:53
Ja miałam wszystkie wskaźniki - TSH i FT3 i FT4 w porządku, a dopiero badanie przeciwciał aTPO , przekroczone 8-krotnie, wskazało na chorobę Hashimoto.

-- 08 gru 2014, 10:54 --

http://www.endokrynologia.net/tarczyca/ ... -atpo-trab
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 08 gru 2014, 12:04
sinister, Sprawdź za jakiś czas, na ten moment hormony masz oki, ale jesli faktycznie miałbys Hashi to wszystko może się bardzo szybko zmieniać,.
jasaw, A w tym przeliczeniu procentowym też miałaś oki?
Ja miałam piękne TSH , a hormony poniżej , Tpo i tg też w normie , ale to tez niestety nie wyklucza Hashi :?
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez jasaw 08 gru 2014, 12:24
*Wiola*, witaj droga Wiolu :D Nie wiem jakie były przeliczenia procentowe, dowiedziałam się jedynie, że mam Hashimoto i to prawdopodobnie od wielu, wielu lat, po naświtlaniach prawdopodobnie.
Poza tym mam łuszczycę, czyli mój układ immunologiczny nie funkcjonuje dobrze.
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 08 gru 2014, 12:29
Do narzekających dziewczyn na ból kości - uspokoili mnie na pewnym forum. Bóle kości i mięśni przy białaczce i nowotworach kości są takie, że chodzilibyśmy po ścianach i nie pomagałyby leki przeciwbólowe.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 08 gru 2014, 12:45
jasaw, Aniu kochana, to radziłabym Ci sprawdzić sobie i dostosować dawkę eutyroxu tak , żeby były one w granicach 70 % , bo to może mieć duże wpływ na lęki , tycie i inne problemy z samopoczuciem ,. Lekarze tego nie mówią , niestety :?
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez jasaw 08 gru 2014, 12:54
*Wiola*, Wiolu, lekarz, do którego trafiłam tym razem, naprawdę poważnie podchodzi do pacjenta, jest rzeczowy, zainteresowany...ja mam dawkę dziwną 88 up Euthyroxu- ostatnio lęki jakby mniejsze, zresztą wiesz, u mnie jeszcze menopauza dokłada swoje.
"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"
"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.
Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"
Avatar użytkownika
Offline
Dobra Dusza Forum
Posty
8063
Dołączył(a)
25 paź 2011, 19:36
Lokalizacja
Centrum

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 08 gru 2014, 13:07
jasaw, Aniu domyslam się , że prosto nie jest , bo masz kilka schorzeń , podobnie jak i ja, więc cięzko wyrokować co od czego jest , piszę tak tylko bo zazwyczaj lekarze traktują to bardzo zdawkowo i nie przykładają się do wyrównania ., Ale jak dobrze trafiłaś , to super i trzymam kciuki :*
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 33 gości

Przeskocz do