Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez lucy1979 29 lis 2014, 12:37
[quote="D@ri@nk@"]lucy1979, kup sobie podstawkę pod laptopa. Laptop podczas uzytkowania ma około 50 stopni, czyli nienaturalnie przegrzewamy organizm. Takie użytkowanie prowadzi do zapalenia skóry, oparzen podobnych do słonecznego, natomiast nie wiadomo jak wpływa na organy wewnętrzne więc dla spokoju i zdrowia lepiej nie trzymać laptopa bezpośrednio przy ciele na ubraniach. Zreszta laptopowi tez to wyjdzie na dobre bo się nie będzie przegrzewał ;)

-- 28 lis 2014, 22:42 --

/[quote]

Wiem, wiem, że nie można trzymać laptopa bez podstawki. Zapomniałam wspomnieć, że mam coś takiego, co spełnia tę funkcję :D
Hardcore w duszy w bani Meksyk
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1739
Dołączył(a)
06 mar 2014, 21:32
Lokalizacja
warszawa

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 29 lis 2014, 12:50
D@ri@nk@ napisał(a):
nefretis napisał(a):
Pozostałe nerwicowe objawy SM ustąpiły, czasem wracają ale już je rozpoznaję


Ja tak samo, czasem coś tam wraca ale na krótko, bo wiem, ze to nerwica, nic innego. Jednak drętwień i zaburzeń wzroku/mowy nie miałam od wtedy.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez D@ri@nk@ 29 lis 2014, 15:39
Byłam na zakupach z moją córcią, musiałam obskoczyć 2 markety i oczywiście w 2 godzin moje zakupy to 0,5 godziny, a 1,5 to ogladanie zabawek :lol: :lol: :lol:




lucy1979, to dobrze ;)


nefretis napisał(a):
D@ri@nk@ napisał(a):
nefretis napisał(a):
Pozostałe nerwicowe objawy SM ustąpiły, czasem wracają ale już je rozpoznaję


Ja tak samo, czasem coś tam wraca ale na krótko, bo wiem, ze to nerwica, nic innego. Jednak drętwień i zaburzeń wzroku/mowy nie miałam od wtedy.

Oj mnie drętwienie i zaburzenia widzenia długo trzymały, chyba ze 2 miesiące :?
O nerwica... Witaj, dawno żeśmy się nie widziały... Kawka, herbatka czy od razu wódeczka??

"Bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć bez znieczulenia"


Mam jeszcze tyle pięknych planów do spieprzenia...
Avatar użytkownika
Offline
Posty
492
Dołączył(a)
09 lis 2014, 14:11
Lokalizacja
łódzkie

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 29 lis 2014, 16:03
Co do SM, pierwsze myśli takie miałem w kwietniu tego roku kiedy zdiagnozowano u mnie nerwicę. Ale dziś myślę, że to faktycznie SM. Wracałem od babci i nagle poczułem jakbym tracił czucie w nogach, teraz mam to samo doszły ręce i twarz. Myślę, że mam SM stąd ta bardzo zła tolerancja ciepła nawet od takiej błachostki jak gorący posiłek czy suszenie włosów zawsze czuję się gorzej. Do tego mam męty na lewym oku od kwietnia i mi nie przechodzą, a na prawe gorzej widzę, ale to ponoć od komputera. Do neurologa nie pójdę, bo moja mam pracuje na oddziale neurologii , a bratem neurologa do jakiego miałbym dostać skierowanie jest mój psychiatra, więc bez sensu, oni się ze sobą konsultowani i w rozpoznaniu mam nerwicę z licznymi objawami somatyzacyjnymi, ale ja uważam, że to SM, bo po zwiększeniu dawki Mozarinu czuję się lepiej, także tarczyca swoją drogą, ale czas chyba pożegnać się z młodością , witalnością i planami, :((((
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 29 lis 2014, 18:53
sinister napisał(a):Co do SM, pierwsze myśli takie miałem w kwietniu tego roku kiedy zdiagnozowano u mnie nerwicę. Ale dziś myślę, że to faktycznie SM. Wracałedo jakiego miałbym dostać skierowanie jest mój psychiatra, więc bez sensu, oni się ze sobą konsultowani i w rozpoznaniu mam nerwicę z licznymi objawami somatyzacyjnymi, ale ja uważam, że to SM, bo po zwiększeniu dawki Mozarinu czuję się lepiej, także tarczyca swoją drogą, ale czas chyba pożegnać się z młodością , witalnością i planami, :((((


sinister, zła tolerancja ciepła na jedzenie to albo nerwica albo tarczyca - ja mam to samo!!! Nie boje sie tego, dlatego nawet nie opisuję tego objawu tu. łatwe do zniwelowania tabletką hormonalną. Tracisz czucie w nogach bo ogarnia Cie panika. Ja miałam identycznie, u mnie lekka panika była cały czas. Nogi ręce, język. Cos potwornego. bardzo wykanczało mnie to fizycznie, umęczyłam się jak cholera.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 29 lis 2014, 19:02
Mój ojciec miał SM, więc teraz się dodatkowo nakręciłem, ale u niego to było tak, że jak miał rzuty to i tak miał niedowłady , ale brał zastrzyki i pomagało, był sprawny całe życie, jak zmarł to nawet nie na SM tylko na zawał w wieku 60 paru lat. Moja mama non stop mi powtarzała, że od razu by poznała jakbym miał SM, bo pracuje z takimi pacjentami. Pamiętam jak jechałem na gastroskopie po drodze na wózku wiozła pielęgniarka dziewczynę z SM, a ona taka pełna życia zaczęła mnie pocieszać, bo widziała, że się stresuje i bardzo sympatyczna pacjentka z oddziału na którym moja mama pracuje bardzo lubi moją mamę. Ja sam nie wiem, no ta ociężałość , reakcja na ciepło mnie przeraża, przez to nie mogę ćwiczyć , funkcjonować itp :/

-- 29 lis 2014, 19:03 --

nefertismnie na forum tarczycy wystraszyli, ze jak mialem prawidlowe ich zdaniem wyniki ( prawie przekraczalo ft4 i ft3 norme ) to napewno mam inna chorobe.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez D@ri@nk@ 29 lis 2014, 19:05
sinister napisał(a):nefertismnie na forum tarczycy wystraszyli, ze jak mialem prawidlowe ich zdaniem wyniki ( prawie przekraczalo ft4 i ft3 norme ) to napewno mam inna chorobe.

No masz... nerwicę :P
O nerwica... Witaj, dawno żeśmy się nie widziały... Kawka, herbatka czy od razu wódeczka??

"Bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć bez znieczulenia"


Mam jeszcze tyle pięknych planów do spieprzenia...
Avatar użytkownika
Offline
Posty
492
Dołączył(a)
09 lis 2014, 14:11
Lokalizacja
łódzkie

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

przez bmm 29 lis 2014, 19:08
Cześć, nie jestem tu nowa, co jakiś czas piszę jak mnie dopada nerwica. Miałam chyba wszystkie opisane przez was objawy i choroby, wiele razy to forum mi bardzo pomogło i uspokoiło, ale teraz to jest coś strasznego. Niecałe trzy tygodnie temu moja córka uderzyła się w przedszkolu w paszkę o rurkę od stolika. Na ścięgnie tu bliżej pleców od razu w ten sam dzień utworzyło się małe podłużne zgrubienie i mówiła że ta pacha ją boli. Po tygodniu poszłam do chirurga zrobił usg i powiedział że to krwiak, że pod nim utworzyła się jakaś torebka kazał smarować żelem Lioton 1000 i ma przejść w ciągu dwóch tygodni. I te dwa tygodnie miną w środę a to zgrubienie jakie było takie jest. Wmówiłam sobie jakiegoś mięczaka tkanek miękkich (nie wiem czy dobrze napisałam). STRES i jeszcze raz STRES. Wiecie co gdy objawy chorobowe dotyczą nas to jeszcze nie jest tak żle, ale gdy chodzi o dziecko - coś strasznego. Jeszcze nigdy się tak nie bałam. Może wiecie coś na temat tych krwiaków, niby krwiaka na usg nie można pomylić z czymś innym, ale on powiedział że na 99% to krwiak a 1% to są wszelkie pomyłki medyczne i dziwne zbiegi okoliczności. Boję się jak jeszcze nigdy. Wkręcam sobie w ogóle, że on nie wszystko mi powiedział, że coś ukrył. Dodam że ona nie miała tam żadnego sińca tylko mówiła że się uderzyła i że ją boli. Po jakimś tygodniu ją to przestało boleć. Czy to możliwe że krwiak utrzymuje się tak długo???
bmm
Offline
Posty
93
Dołączył(a)
16 paź 2014, 20:55

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 29 lis 2014, 19:12
D@ri@nk@ napisał(a):
sinister napisał(a):nefertismnie na forum tarczycy wystraszyli, ze jak mialem prawidlowe ich zdaniem wyniki ( prawie przekraczalo ft4 i ft3 norme ) to napewno mam inna chorobe.

No masz... nerwicę :P

To na 100% natomiast ja na tarczyce mialem sie leczyc jak mialem 10 lat nie chcialem, i potem to juz fakt wszystkie objawy drezenie rak od kiedy pamietam, potliwosc nadmiera, meczliwosc. To mi towarzy od najmlodszych lat, nawet jak bylem ostoja spokoju.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 29 lis 2014, 19:38
sinister Kochany, najwyższy czas zadbać o tą tarczycę, mówią, że tarczyca daje też objawy nerwicy, lęki.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 29 lis 2014, 19:50
nefertis z tego co piszesz to masz chyba z tym doświadczenie moje wyniki były takie:
TSH 1,62 ulU/ml norma od 0,279 0 4,200 - lekarka podkreśliła wynik długopisem
FT4 20,12 pmol/l norma 22,00
FT3 6,22 pmol/l norma 6,80
Lekarka mówi, że to są jednostki bliskie granicy, więc może być nadczynność, bo TSH jest niskie, choć normie, ale reszta jest prawie bliska końcowej granicy.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 29 lis 2014, 22:52
sinister, troche mało danych, bo nie masz zbadanych przeciwciał i nie masz USG
ja mam takie wyniki:
TSH 2,30 (0,27-4,20)
FT3 4,15 (3,90-6,70)
FT4 14,55 (11,5-21,0)

mam hashimoto a wyniki niby w normie, wiem, ze mam za niskie ft3 w stosunku do ft4 czyli tak jak Ty
Za niskie ft3 oznacza złe samopoczucie, tak mi powiedział prof.
zrób sobie ATPO, ATG, TRAB - to też pokaże czy masz nadczynność czy niedoczynność. Ale kluczowe będzie USG.
Niech rodzinna da Ci skierowanie, powiedz, że w rodzinie masz wiele przypadków chorób tarczycy i już.

-- 29 lis 2014, 21:59 --

bmm napisał(a):Cześć, nie jestem tu nowa, co jakiś czas piszę jak mnie dopada nerwica. Miałam chyba wszystkie opisane przez was objawy i choroby, wiele razy to forum mi bardzo pomogło i uspokoiło, ale teraz to jest coś strasznego. Niecałe trzy tygodnie temu moja córka uderzyła się w przedszkolu w paszkę o rurkę od stolika. Na ścięgnie tu bliżej pleców od razu w ten sam dzień utworzyło się małe podo przestało boleć. Czy to możliwe że krwiak utrzymuje się tak długo???


bmm wiem, ze lęk o dziecko jest bardzo trudny i ma inna formę niż o siebie samego. Wiem cos o tym, moja córka miała podejrzenie alergii i była cała w plamach, juz wyobrażałam sobie, ze dostanie astmy i sie udusi na moich oczach.
Ale do rzeczy, myslę, ze ma po prostu krwiaka wewnętrznego, nie martw się, zejdzie na 100%. Byłaś u lekarza, bądź spokojna.. Smaruj żelem, idz do lekarza po miesiącu jesli nie zejdzie, ale jestem pewna, ze to nie jest to o czym myslisz.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez sinister 29 lis 2014, 23:00
Rodzinna ostatnio powiedziala, ze moze tylko badanie krwi, bo na usg tarczycy to tylko platnie.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
347
Dołączył(a)
22 maja 2014, 19:43

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

Avatar użytkownika
przez nefretis 29 lis 2014, 23:10
kurde co za kraj. To zrób na razie z krwi razem z przeciwciałami.

Z innej beczki: nie umiem niczym innym żyć tylko środową gastroskopią, dajcie mi jakies rady, boje się że zwymiotuję, że bede tam wierzgać, dusić się, że nie wyrobię i nie bedzie mozna zrobic badania,,,Jezu a potem wynik :shock: :why:
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1019
Dołączył(a)
17 lis 2014, 14:28
Lokalizacja
Poznań

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości

Przeskocz do