Czy to są objawy nerwicy?-WĄTEK ZBIORCZY

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Nerwica lękowa jak z nią walczyć???

przez Dąbrówka 26 lip 2012, 12:45
Brałam magnez w zastrzykach. Codziennie miałam zapisaną coraz to większą dawkę od 1 cm do 10 cm, miałam też jakiś lek uspokajający, wyciszający oraz psychotrop - takie maluteńkie okrągłe tabletki, które miałam dzielić na 1/4 i ta malusieńka część czyniła cuda. Niestety nie mogę znaleźć kopii recepty z nazwami tych leków (jesienią planuje porządki w komodach to może się natknę) a może już wyrzuciłam...nie wiem niestety. Gdzieś tu na forum w moim postach sprzed kilku lat na pewno wymieniałam co biroę ale trzeba by się było przekopać przez te wszystkie wątki.
Offline
Posty
142
Dołączył(a)
19 sie 2006, 12:24

Nerwica lękowa jak z nią walczyć???

Avatar użytkownika
przez beti31 26 lip 2012, 13:02
ok dzieki za informacje a powiedz mi magnez dlaczego w zastrzykach taki w tabletce nie może być, i jeszcze jedno czy teraz bierzesz leki. Ja się zastanawiam nad zmianą psychologa bo naprawde chodze rok i mi nie pomaga wogole jakos mam do niej uprzedzenie tyle że tu chodze Panstwowo a prywatnie mnie nie stać.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
50
Dołączył(a)
23 lip 2012, 13:48

Nerwica lękowa, czy w ogóle nerwica?

Avatar użytkownika
przez beti31 26 lip 2012, 13:23
Może masz zespół jelita drażliwego przy nim też są takie objawy i nerwy. Ale nie jestem lekarzem moze idz do jakiegos psychologa po porade to może być nerwica lękowa przy takich objawach mnie się tak zaczynało.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
50
Dołączył(a)
23 lip 2012, 13:48

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Nerwica lękowa jak z nią walczyć???

przez Dąbrówka 26 lip 2012, 13:54
Moja nerwica była tak zaawansowana, że magnez w tabletkach był za słaby daltego psychiatra przepisała mi ten w zastrzykach (świetna sprawa, na drugi dzień po zastrzyku już czułam poprawę).
Obecnie nie biorę leków - nigdy nie byłam "fanką' żadnych tabletek, więc mozliwie szybko z nich zrezygnowałam. Kiedy jeszcze miałam te przepisane od lekarza w II dawce (pierwszą przykładnie wzięłam całą tak jak doktor mi przykazała) to tą drugą "awaryjną" brałam kiedy czułam się źle - oczywiście wszystko za wiedzą p. doktor.
Co do psychologa...ja jakoś czułam, że nie jest mi potrzebny i nie miałam przekonania do takich seansów. Wiedziałam, że potrzebuję konkretnej pomocy i taką znalazłam u psychiatry. Oczywiście psychiatra musiała dokopać się przyczyny mojego stanu, więc pierwsza wizyta to był wywiad, aż do mojego dzieciństwa wstecz. Popłakałam się, opowiedziałam wszystko i jak pisałam w mojej historii kiedy doszłyśmy do moich objawów ja zaczynałam mówić a doktor kończyła za mnie. Otrzymałam wsparcie jak od psychologa, konkretne leki jak od psychiatry i już wiedziałam, że jestem uratowana :)
Moja rada, nie psycholog a psychiatra. Poszukaj takiego z dobrymi opiniami u siebie w pobliżu i do dzieła - wierzę, że ci pomorze równie szybko jak mi.
Offline
Posty
142
Dołączył(a)
19 sie 2006, 12:24

Nerwica lękowa jak z nią walczyć???

Avatar użytkownika
przez beti31 26 lip 2012, 15:15
U nas jest swietna pani psychiatra ale ma tyle ludzi ze masakra, a wizyta płatna kosztuje 100zł. Mnie na to nie stać. Byłam u niej tydzien temu mówiła żebym sie przeleczyła lekami ale ja nie chce ich brać mam Sedam3 na lęki doraznie i pramolan nie wzięłam nic ani jednej tabletki boje sie jak pobiore jak to potem odstawic i ze nerwica moze wrocic z podwojna siła po odstawieniu.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
50
Dołączył(a)
23 lip 2012, 13:48

Nerwica lękowa jak z nią walczyć???

przez nomorewords43 26 lip 2012, 16:46
beti31 napisał(a):U nas jest swietna pani psychiatra /.../mówiła żebym sie przeleczyła lekami ale ja nie chce ich brać mam Sedam3 na lęki doraznie i pramolan nie wzięłam nic ani jednej tabletki boje sie jak pobiore jak to potem odstawic i ze nerwica moze wrocic z podwojna siła po odstawieniu.


Pytanie - jako archeolog sieciowy zauważyłem, że kiedyś brałaś cloranxen 10 mg.
I co było w nim tak złego? Otumanienie?
Brałem to przecież i wiem, że to niemiłe.. jednak w porównaniu do innych...
Wg. mnie cloranxen i otumanienie to nic w porównaniu z proszkami po których są:
-"mikrowylewy w mózgu" (nazwa leku utajniona dla dobra czytających),
-czy objaw zwany jako "derealizacje" (nazwa leku utajniona dla dobra czytających)
-zgon :D ( nazwa leku utajniona, bo ten lek akurat zażywam teraz)

A dla wszystkich posiadaczy dzieci info: Czy wiecie,że
Rtęć jest składnikiem większości szczepionek (w tym dla dzieci).
Jak niezdrowa jest rtęć powie Wam wujek google i ciocia wikipedia.

Beti31 - Twój strach przed proszkami jest dla mnie trochę niezrozumiały,
jeśli dotyczy lekarstwa o nazwie cloranxen (podawanego doraźnie)
Bo Sedamu i pramolanu nie zaznałem.
Jest tyle rzeczy , o które chciałbym Cię zapytać.
Bo teraz mój czas dobiega końca...

BTW:
Jest na forum dział "leki", ale są to głównie lekarstwa na depresje,
lekarstw na fobie tam jakby mało opisanych jest. (np. cloranxenu nie znalazłem)

-pozdrawiam - nomorewords43
nomorewords43
Offline

Nerwica lękowa jak z nią walczyć???

Avatar użytkownika
przez beti31 26 lip 2012, 17:16
Co to znaczy mój czas się kończy powiedz prosze co ci dolega na co chorujesz niechcesz tutaj to na meila prosze cie Łukasz.

-- 26 lip 2012, 17:19 --

A co do leków po prostu nie chce ich brac bo chce żyć w miare powiedzmy normalnie bez nich jak nie dam rady inaczej to bede je brała trudno tylko wiem co robią w mózgu, i że wyniszczają organizm niestety ale to nie są witaminy przecież.

-- 26 lip 2012, 17:20 --

Derealizacja czy to jest poważne schorzenie poczytam troche żeby być mądrzejszą. Pisz do mnie ile chcesz i jak dużo chcesz.

-- 26 lip 2012, 17:22 --

Pramolan to bardzo lekki lek na powiedzmy depresje i lęki jest słaby i nie szkodzi jakoś mocno na organizm nawet dzieci go biorą. Natomiast Sedam to podobno jak Afobam tylko zamiennik i tak bardzo nie uzależnia.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
50
Dołączył(a)
23 lip 2012, 13:48

Nerwica lękowa jak z nią walczyć???

przez nomorewords43 26 lip 2012, 18:42
beti31 napisał(a):Co to znaczy mój czas się kończy powiedz prosze co ci dolega na co chorujesz nie chcesz tutaj to na meila.


Dziękuję za troskę, ale:
Mój czas się kończy znaczy, że 50% czasu muszę poświęcać Sobie.
W myśl zasady (uwaga Biblia):
Kochaj bliźniego swego jak Siebie Samego.

Zatem najpierw muszę być w harmonii i miłości ze Samym Sobą ,
by móc szczerze i z radością dzielić się tym z Bliźnimi Swymi.
To dotyczy wszystkich Bliźnich.
Teoretycznie jestem w stanie poświęcić Bliźnim 4 godziny czasu dziennie,
co robię m.in na tym forum. W środy i czwartki niestety nie,
bo spędzam cały czas na http://www.wolnaludzkosc.pl/pl/ ,
gdyż tylko oglądając można live zadać pytanie, na kluczowe dla mnie tematy.
To dla mnie priorytet w internecie ( jeśli nie w życiu)

czyli czas jaki przeznaczam na To forum dziś , czynię
kosztem swojego priorytetu i będę musiał oglądać powtórki.

Mail do Ciebie już wczoraj napisałem (wstępnie w MS Word, by poprawić literówki) ,
ale ponieważ dostałaś na priv info, że dostaniesz mail w piątek,
więc wyślę tak, by doszedł do piątku właśnie.
Gdybyś dostała go za wcześnie mogłabyś się poczuć oszukana :D
Mój czas na forum dziś się kończy,
gdybyś dokonała analizy moich maili zauważyłabyś, że uważam,
że "nie da się mnie zabić".
Aczkolwiek coś mi tam dolega, do zgrubnie w mailu napisałem Tobie,
a cały internet nie musi wiedzieć co to.

-pozdrawiam - nomorewords43
nomorewords43
Offline

Nerwica lękowa jak z nią walczyć???

Avatar użytkownika
przez beti31 26 lip 2012, 18:51
Dziękuję za odpowiedź, przyznam szczerze że sie troszke przestraszyłam ale teraz mi ulżyło.
Ja właśnie wróciłam z hipermarketu, jakoś dałam rade chociaż łatwo nie było to dzięki Wam czuje ogromne wsparcie i radość, że weszłam na to forum i poznaje tylu cudownych i odważnych ludzi.
Avatar użytkownika
Offline
Posty
50
Dołączył(a)
23 lip 2012, 13:48

Nerwica lękowa jak z nią walczyć???

przez Dąbrówka 27 lip 2012, 09:49
beti - leki ci pomogą, więc weź ta zapisaną porcję i zobaczysz jak się beziesz czuła. Leki + praca nad sobą = sukces. Ja też unikam leków jak mogę, bo po co się "truć" chemią ale dzięki leczeniu wyszłam z nerwicy. Myślę, że krótkotrwałe leczenie nie uzależni cię a nerwica też nie wróci ze zdwojoną siłą, naprawdę nie ma co sie męczyć tylko należy rozpocząć leczenie, by wreszcie móc w pełni cieszyć się życiem.
Offline
Posty
142
Dołączył(a)
19 sie 2006, 12:24

Nerwica lękowa jak z nią walczyć???

Avatar użytkownika
przez beti31 27 lip 2012, 10:48
Wiesz co sama już nie wiem każdy mówi co innego, nie bierz leków bo to świństwo. Inni są inne sposoby niż farmakologia, mam mętlik w głowie już brałam leki sama odstawiłam i czułam się jakiś czas dobrze a teraz na nowo lęki i to gorsze niż wczesniej moja psycholog wczoraj powiedziała że może lepsza będzie jednak dla mnie terapia grupowa. Cóż zobaczymy. Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Offline
Posty
50
Dołączył(a)
23 lip 2012, 13:48

Czy to są objawy nerwicy?-WĄTEK ZBIORCZY

przez Lechu44 27 lip 2012, 11:46
Czy ktoś pomoże z diagnozą ? :(

Witam wszystkich,
piszę tutaj bo już zaczynam tracić siły i wiare w lekarzy. ale od początku.
Moje dolegliwości trwają już miesiąc. Najpierw zaczęło się od lekko podwyższonej temperatury (do 37) i lekkiego osłabienia. Myślałem że to przeziębienie albo alergia bo zawsze cierpiałem na to o tej porze ( w testach wykazało że na pleśnie i grzyby). Po dwóch tygodniach zacząłem sie dziwnie czuć. Ciężko mi sie oddychało, bardzo bardzo szybko się męczyłem, bardzo szybko biło mi serce i ciśnienie skoczyło na 180/120. Trafiłem na obserwacje do szpitala gdzie wykonano mi wiele badań. oto niektóre wyniki: EKG podobno nic nie wykazało, RTG klatki piersiowej: przepona z pojedynczymi, niewielkimi zrostami, kąty przeponowo żebrowe wolne, pola płucne bez uchwytnych zagęszczeń miąższowych, sylwetka serca radiologicznie w normie. wyniki krwi: CRP 0,64 (norma 0-5), Glukoza 98 (74-106), Kreatynina 0,95(0,7 - 1,20), Sód 138 (135-145) Potas 3,9 (3,5-5,1). Krwinki czerwone 5,87 (4,5-5,5) Krwinki białe 8,8 (4,0-10,0), MCV 88 (80-98), TSH 3,83, Troponina 5,43. w moczu nie wykryto białka, glukozy, krwi, śluzu, pojedyńcze leukocyty w polu widzenia.
Ze szpitala wyszedłem po 6 godzinach. przypisano mi hydroxyzinum i magnez i potas. po kilku dniach odzyskałem troche siły i już nie męczyłem sie tak szybko. Niestety temperatura cały czas 37. pojawił się lekki ucisk w brzuchu pod pępkiem i ucisk w gardle tak jakbym sie czymś strasznie stresował. Po kolejnym tygodniu temperatura wzrosła do 37,5. Czułem sie jakbym miał grype. Oprócz tego pojawiły sie mdłości, pieczenie żołądka, mostka i w ustach taki posmak jakbym sie narozgryzał rutinoscorbinu.
Obecnie biore Taromentin, pantogen, hydroxyzinum i magnez i potas. Czuje sie troche lepiej ale nadal temperatura jest około 37, suchość w gardle i ten ucisk pod brzuchem... Oprócz tego zgubiłem jeden kilogram :P
Lekarze których odwiedziłem mówią że to albo nerki, albo serce, albo zapalenie błony śluzowej żołądka albo właśnie nerwica.
Czekam jeszcze na wyniki echo serca, usg tarczycy i badanie zatok.

Czy ktoś ma jakiejś podejrzenia co mi dolega ? Dodam że ciśnienie najczęściej podnosi mi sie codziennie wieczorem do wartości około 170,160...

Mam 21 lat, nie pale, wzrost 188, waga 78.
Z góry bardzo dziękuje za jakąkolwiek pomoc :(
Ostatnio edytowano 31 lip 2012, 18:01 przez *Monika*, łącznie edytowano 1 raz
Powód: połączono z w/w wątkiem z uwagi na treść Twojego postu
Offline
Posty
2
Dołączył(a)
27 lip 2012, 11:27

Czy to są objawy nerwicy?-WĄTEK ZBIORCZY

Avatar użytkownika
przez Fleure_De_Violette 27 lip 2012, 12:06
Poczekaj na diagnozę od lekarza. Tutaj nikt Ci jej nie podstawi.
Ostatnio edytowano 31 lip 2012, 18:02 przez *Monika*, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przeniesiono
Life always offers you a second chance. Its called tomorrow.
Posty
816
Dołączył(a)
25 cze 2012, 20:14
Lokalizacja
Śląsk

Czy to są objawy nerwicy?-WĄTEK ZBIORCZY

przez Lechu44 27 lip 2012, 12:12
U lekarza bywam ostatnio często ale nie mam żadnych konkretnych diagnoz :( Widziało mnie już dwóch internistów, 2 z pogotowia i jeden z szpitala... Wszyscy tylko gdybają i gdybają. Każdy z nich ma kilka różnych diagnoz ale każdy z nich wymieniał też nerwice...
Może źle sformułowałem pytanie. Chodzi o to czy tak sie objawia nerwica, czy może ktoś miał podobne objawy... :(
Ostatnio edytowano 31 lip 2012, 18:02 przez *Monika*, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przeniesiono
Offline
Posty
2
Dołączył(a)
27 lip 2012, 11:27

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 30 gości

Przeskocz do