Nerwica a ciśnienie

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Avatar użytkownika
przez pajak_leon 10 paź 2006, 20:09
no widzisz Malcolm, a tak oprócz wymiarów jam serca innych pierdolników, we wnioskach powinna byc taka inforamcja: bez cech nadciśnienia tętniczego/płucnego

ja też mam wszytko ok tylko małą niedomykalność zastawki mitralnej..ale z tym sie żyje
A nad tym wszystkim kto panuje?

Jak to kto??

Pająk Leon :)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
172
Dołączył(a)
06 paź 2006, 21:39
Lokalizacja
zewsząd

Nerwica a ciśnienie.

przez BYSTRY 24 paź 2006, 11:04
witam , niewiem co już mam robić ....... od kilku dni źle się czuję , bóle wszystkiego , słabość itp... ale mam ważny problem , moje ciśnienie jest tak zmienne jak w kalejdoskopie :| raz 130/80 a za chwilę 150/100 i na odwrót .
ale zaniepokoiło mnie jedno wczoraj sobie mierzę na lewej dłoni i norma 140/90 a potem na prawej i tragedia 160/100 (około) , dzisiaj też tak samo tylko to na prawej 150/100 :shock:
niewiem co robić , jestem przerażony........... :cry: (lekarstw niebiorę , a badania na serce ok.)
Offline
Posty
108
Dołączył(a)
07 sie 2006, 12:33
Lokalizacja
Łódź

Avatar użytkownika
przez Lusi 24 paź 2006, 11:17
Sam powodujesz takie skoki ciśnienia. Przestań mierzyć.
Avatar użytkownika
Offline
ExModerator
Posty
784
Dołączył(a)
28 wrz 2006, 10:36
Lokalizacja
Gdańsk

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Avatar użytkownika
przez pajak_leon 24 paź 2006, 12:06
i to pewnie elektronicznym ciśniomierzem na przegubie :?

daj se spokój kolego

bierz propanonol (ok 2 zł/niestety na receptę) a wszystko się unormuje, no i przestań mierzyć, wyrzuć ten ciśnieniomierz do kosza, bo tam jest jego miejsce i tyle jest wart
A nad tym wszystkim kto panuje?

Jak to kto??

Pająk Leon :)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
172
Dołączył(a)
06 paź 2006, 21:39
Lokalizacja
zewsząd

przez BYSTRY 24 paź 2006, 12:16
no może coś w tym jest ;) mam elektroniczny ciśnieniomierz.......

[ Dodano: Wto Paź 24, 2006 12:18 pm ]
a co do propranololu to ktos brał go :?: jak działa ?

i pytanko , a czy mierzyliście ciśnienie elektornikami , jeśli tak to jakie mieliście ciśnienie w porównaniu z ciśnieniomierzami ręcznymi :?:
Offline
Posty
108
Dołączył(a)
07 sie 2006, 12:33
Lokalizacja
Łódź

Avatar użytkownika
przez pajak_leon 24 paź 2006, 12:27
no właśnie..elektyczny ciśnieniomierz wykazuje duże błędy w pomiarze
..

mierzysz ciśnienie, złe wyniki wpływają na Twoją podświadomość i zaczynasz się źle czuć..a więc lepiej przestań, bo to może wyrządzić więcej szkód niż jest faktycznie

ja żrem ;) propanonol od ok roku...i jem po 10-20 mg dziennie, podczas gdy na ulotce pisze, ze w stanach niepokoju lub lęku można przyjmować do 240 mg dziennie!

Ja mam jednak wrażenie, ze już minimalna dawka wyrównuje ciśnienie..
A nad tym wszystkim kto panuje?

Jak to kto??

Pająk Leon :)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
172
Dołączył(a)
06 paź 2006, 21:39
Lokalizacja
zewsząd

Avatar użytkownika
przez Dorot 24 paź 2006, 13:01
Ciśnienie masz dobre , normalne jest to ze co chwile sie zmienia bo gdzie indziej usiadziesz inaczej nogi skrzyzujesz w innym pomieszczeniu bedziesz wszedzie bedziesz mial roznice cisnienia ogolnie masz b. dobre cisnienie , mas zobsesje na tym punkcie wiec im czesciej mierzysz tym bardziej sie nakrecasz i cisnienie samo rosnie
Pośród Kłopotów znaleźć SENS!!!!
Avatar użytkownika
Offline
Posty
109
Dołączył(a)
15 paź 2006, 21:10
Lokalizacja
Śląsk

Avatar użytkownika
przez IceMan 24 paź 2006, 13:31
Tu nie chodzi o błedy w pomiarze (chociaż nie można ich wykluczyć)... po prostu boisz się złego wyniku i sam "nakręcasz" sobie ciśnienie. To jest wynikiem nerwów. Ciśnieniomierz do kosza bo to jest powód twojego złego ciśnienia.
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
4789
Dołączył(a)
30 wrz 2006, 13:49
Lokalizacja
Wroc

przez BYSTRY 24 paź 2006, 13:38
sam już niewiem , ale jak to jest , mam takie ciśnienie jakie mam a czuję się do duszy :| czy to na długą metę jest groźne :?: a jak jest u was :?:
Offline
Posty
108
Dołączył(a)
07 sie 2006, 12:33
Lokalizacja
Łódź

przez BYSTRY 24 paź 2006, 21:57
to wiem MALCOLM ;) a czy ty miałeś coś nietak z ciśnieniem na obu rękach :?:
Offline
Posty
108
Dołączył(a)
07 sie 2006, 12:33
Lokalizacja
Łódź

Avatar użytkownika
przez Lusi 25 paź 2006, 09:50
Dajcie sobie spokój z tym ciśnieniem. Mi skakało ciśnienie na samą myśl o tym, że mam zmierzyć. Wyobrażałam sobie, że będzie za wysokie lub za niskie lub co najgorsze, że wogóle nic nie będzie. Paranoja. Przestałam mierzyć i wszystko się uspokoiło. Nie interesuje mnie moje ciśnienie. Radzę Wam wychrzanić te aparaciki. Będziecie szczęśliwsi.
Avatar użytkownika
Offline
ExModerator
Posty
784
Dołączył(a)
28 wrz 2006, 10:36
Lokalizacja
Gdańsk

przez LINA 25 paź 2006, 11:03
Lusi ma świętą rację.
Ja też nie mierzyłam i nie mierzę. Po prostu nie mam ciśnieniomierza i nie zamierzam w najblizszym czasie kupować ( a miałam zamiar kiedyś kupić, ale chyba po to ,żeby się bardziej nakręcać).
Dlatego nawet nie wiem czy mam nadciśnienie czy niedociśnienie. Czuję się dobrze i jest ok.
Zróbcie tak samo. Przestańcie mierzyć!
Offline
Posty
454
Dołączył(a)
14 paź 2005, 09:55
Lokalizacja
okolice Wrocławia

Puls i cisnienie

przez asto11 25 paź 2006, 13:22
Puls ciśnienie itd, skacze ci bo sie przerazasz tym że jest takie czy owakie nie martw sie tym nie napędzaj się, wyluzuj skocz na piwko albo idx na ulice załóz ten ciśnieniomiez i patrz jak ci skacze cisnienie na widok ładnych lasek, spróbuj sie umówic s ta na której widok podskoczy najbardziej :). Trzymaj sie i usmiechnij
Offline
Posty
4
Dołączył(a)
17 paź 2006, 12:38

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości

Przeskocz do