Nerwica Lękowa Co zrobić? Moja historia...część 2

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

przez tomakin 03 maja 2008, 00:29
Jeśli będą podwyższone - nie wolno brać jodu, bo tylko pogorszy sprawę. Bierze się hormony tarczycy (bodajże 5 zł / miesiąc), tak aby obydwa (ft3 i ft4) były w górnej granicy normy (albo i nawet lekko poza nią). Jeszcze zależy, jakie miałeś teraz ft4 - jeśli zbyt wysokie, to może być osiowa nadczynność tarczycy. Ogólnie badania wyszły trochę dziwnie, hormony jak przy nadczynności, tsh jak przy niedoczynności.

Dodatkowo procesu autoimmunologiczne można próbować zwalczyć metodami naturalnymi, ale o to spytaj jak potwierdzi się ich obecność.
Offline
Posty
737
Dołączył(a)
21 paź 2007, 18:49

klopoty z mysleniec... ma ktos tak?:>

przez KACHA 03 maja 2008, 00:46
Ja nigdy nie brałam lecetyny a studia techniczne, nie mam matury a po za tym chce kształcić się związenie z medycyną, chce w prszyszłym roku pójść na technika farmacji a jak by mi się udało to zdam mature i zrobie studia magisterskie, tylko, że u mnie w mieście ich nie ma :?:
Offline
Posty
97
Dołączył(a)
24 mar 2008, 01:08
Lokalizacja
Szczecin

przez Pstryk 03 maja 2008, 08:23
Mafju88 a nie jesteś Ty przemęczony :?: Zestresowany :?:
Pstryk
Offline

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

przez Pstryk 03 maja 2008, 09:09
Miałam na myśli przewlekłe zmęczenie, które objawia się m.in. poprzez splątanie myśli.
Pstryk
Offline

przez stefanek1111 03 maja 2008, 09:35
dokladnie to wyszlo to tak :
TSH 4,72 (norma 0,4 - 4,0 uIU/ml)
FT4 1,54 (norma 0,71 - 1,85 ng/dl)
FT3 3,86 (norma 1,45 - 3,48 pg/ml)

tomakin tak wogole to dzieki za wyczerpujace informacje...

jeszcze na badaniu zauwazylem nie wypelnione pola ( T3, T4, Anty-TPO Ab, Anty-TG Ab)

Te anty to napewno zrobie jak pojde do internistki i poprosze ja zeby je zlecila a te T3 i T4 warto?

i tak te badania mam za darmoche...
Offline
Posty
9
Dołączył(a)
29 kwi 2008, 10:28

przez Mafju88 03 maja 2008, 12:30
Mafju88 a nie jesteś Ty przemęczony Question Zestresowany Question


Pewnie i tak jest :)
I'll be where the eagles flying higher and higher
Offline
Posty
647
Dołączył(a)
20 gru 2007, 11:51

Nerwica egzystencjalna

przez pomocnik 03 maja 2008, 13:41
Witam,


Ja słyszałam o nerwicy egzystencjalnej.

Wkurzasz się, denerwujesz jak tylko czegoś nie wiesz i już. Mało tego to dól jest tak głęboki, że trudno z niego wyjść.
Podobno ona ma prawo powstać jak się wchodzi w poznanie czegoś i jest się bez świadomości co to jest?.

Jak dawać z tym radę?
Koleżanka mówi, ze najlepiej przed czasem zadawać pytania o to co trzeba by wiedzieć na dany dzień.

Nabawiłam się jej w momencie odpowiedzialności za całą rodzinę i takiego natłoku informacji, któremu nie byłam w stanie podołać, że nerwy odmawiały mi posłuszeństwa.Temu towarzyszyło znerwicowanie żołądka.

Czy może też macie takie objawy?
Offline
Posty
11
Dołączył(a)
20 kwi 2008, 13:25

przez tomakin 03 maja 2008, 17:21
T3 i T4 można sobie o kant kuli otłuc, one wychodzą trochę losowo. Anty to są właśnie przeciwciała tarczycy. Hmm, ciężko powiedzieć czy to nadczynność czy niedoczynność, nie mam aż takiego doświadczenia w czytaniu wyników hormonów. To z objawów somatycznych się raczej sprawdza (he, znam parę przypadków gdy pacjenta z nadczynnością leczono jakby miał niedoczynność, można się od tego przekręcić), no ale to zadanie dla endokrynologa który widzi pacjenta na oczy.
Offline
Posty
737
Dołączył(a)
21 paź 2007, 18:49

klopoty z mysleniec... ma ktos tak?:>

przez KACHA 03 maja 2008, 20:46
Ja też jestem tym zmęczona, ale dziś jak byłam na koncercie skupiłam się na tym co lubie <muzyka> i bawiłam się świetnie, odpoczęłam choć troche od mego myślenia... ;)
Offline
Posty
97
Dołączył(a)
24 mar 2008, 01:08
Lokalizacja
Szczecin

Avatar użytkownika
przez Magdalenka81 03 maja 2008, 22:37
hej ja mam podobnie,mam problemy z zapamietywaniem i zapominaniem :( .Czasem sie zastanawiam ile mozna zapomniec?Czsem z tego powodu mam leki bo mysle ze czegos zapomnialam :(
No i ten problem z ciaglym myslenem to jak ptok tysiaca mysli na raz.chcialabym zeby ktos przez jeden dzien myslal za mnie,ale bym odpoczela :lol: Ktos chetny :?:
Avatar użytkownika
Offline
Posty
170
Dołączył(a)
09 kwi 2008, 15:40
Lokalizacja
Colchester

klopoty z mysleniec... ma ktos tak?:>

przez KACHA 03 maja 2008, 22:44
Magdalenka81 napisał(a):No i ten problem z ciaglym myslenem to jak ptok tysiaca mysli na raz.chcialabym zeby ktos przez jeden dzien myslal za mnie,ale bym odpoczela


Dokładnie Cię rozumiem...ja dziś raz od dawna odpoczęłam na koncercie..ale nie wiem czy ktoś tak jak my chciałby tak bezustannie myśleć...A z zapamiętywaniem mam problem przy nauce.. :(
Offline
Posty
97
Dołączył(a)
24 mar 2008, 01:08
Lokalizacja
Szczecin

przez stefanek1111 05 maja 2008, 07:35
dzieki za wszystkie informacje..

jak tylko odwiedze endokrynologa to dam znać na forum...
Offline
Posty
9
Dołączył(a)
29 kwi 2008, 10:28

przez takisobiektoś 05 maja 2008, 13:50
Myślę, że bardzo dużo ludzi ma ten problem bo czasy nie są za ciekawe i nie ma czegoś takiego jak pewna przyszłość. Dotyczy to nie tylko Polski, ale także wielu innych krajów, gdzie likwiduje się pomoc ze strony państwa dla ludzi co prowadzi do tego, że wystarczy mieć wypadek czy poważniejszą chorobę i stracić przez to pracę i bez pomocy rodziny czy innych ludzi człowiek trafia na ulicę ...

Pozdrawiam
T.
Offline
Posty
7
Dołączył(a)
05 maja 2008, 13:47

przez andi2005 05 maja 2008, 20:45
Jeszcze raz ja

Czy ktoś z w Was miał jako objaw takie swędzenie (czasem kłucia) w różnych częściach ciała. Mnie to w ciągu ostatnich 2 miesięcy dopadło kilka razy i trzyma 3 / 4 dni. Do tego szybciej niż dotychczas mrowieją mi nogi jak np założę nogę na nogę. Proszę o odpowiedź

Pozdrawiam
Offline
Posty
14
Dołączył(a)
24 kwi 2008, 21:32

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości

Przeskocz do