| Autor |
|
|
Venlectine
|
połączenie w dziale leki  06 Lut 2010, 00:39 |
|
Od: 10 Paź 2008, 21:09 Posty: 162 Miejscowość: POLSKAOstrzeżenia: 0
|
|
|
|
|
 |
Pan reklama

Od: 13 Lip 2005 Posty: n/a Miejscowosc: Nieznana
|
|
|
|
 |
|
Wujek_Dobra_Rada
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 16:39 |
|
Od: 28 Lip 2009, 20:24 Posty: 487 Miejscowość: Where Mind And Flesh DepartsOstrzeżenia: 2
|
|
Dołączam się do postu. Leki powinny być wg. substancji czynnych. A tak mamy mały burdel, np. wenlafaksyna ciągnięta jest w kilku wątkach i już nie wiem w którym pisać. w ciagu mojej kuracji przerobiłem wszystkie nazwy handlowe (brałem w aptece co było, nie chciało mi się biegać po kolejknych)
______ "Chociażbym przechodził przez ciemną dolinę, zła się nie ulęknę, bo ... jestem największym sukinsynem w całej dolinie "
|
|
|
|
|
 |
|
Paranoja
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 16:51 |
|
Od: 10 Gru 2009, 07:07 Posty: 663Ostrzeżenia: 1
|
|
fakt, dawno to zauważyłam i też mnie to lekko wkurzalo ale kto będzie na tyle mądry że się podejmie łączenia temató? nie każdy mod przecież jest chemikiem by znać skład leków.
chyba, że każdy z nas jeśli zauważy że są dwa tematy o tym samym leku to zgłosi to na priva władzy lub w temacie wpisze.
______ ~ Ja i moja paranoja ~
Depresja to termin zwany wiecznością, bardziej znany jako "nigdy"...
|
|
|
|
|
 |
|
polakita
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 17:13 |
|
Od: 26 Lut 2009, 17:00 Posty: 1357 Miejscowość: F-41Ostrzeżenia: 1
|
|
Ja akurat nie czytam tych działów (mam nadzieję że nigdy nie będę musiała), ale zdrowy rozsądek mi podpowiada że Venlectine ma rację... i nie trzeba być chemikiem, wystarczy przeczytać skład leku, w internecie też jest opisane jakie są w nim substancje czynne... tylko faktycznie teraz byłoby ciężko to połączyć.
______ Wrogowie często mówią prawdę, przyjaciele nigdy. CYCERON
|
|
|
|
|
 |
|
Słowianka
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 17:21 |
|
Od: 22 Paź 2009, 06:44 Posty: 256 Miejscowość: WarszawaOstrzeżenia: 0
|
A administracja jak to coraz częściej się zdarza wszystko ma gdzieś i nawet nie raczy odpisać 
|
|
|
|
|
 |
|
Paranoja
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 17:25 |
|
|
|
nie ma wszystkiego gdzieś ale administracja to też ludzie, którzy oprócz siedzenia na kompie mają też swoje życie.
|
|
|
|
|
 |
|
Wujek_Dobra_Rada
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 17:26 |
|
Od: 28 Lip 2009, 20:24 Posty: 487 Miejscowość: Where Mind And Flesh DepartsOstrzeżenia: 2
|
Słowianka napisał(a): A administracja jak to coraz częściej się zdarza wszystko ma gdzieś i nawet nie raczy odpisać  Recesja przejawia się nie tylko w gospodarce 
______ "Chociażbym przechodził przez ciemną dolinę, zła się nie ulęknę, bo ... jestem największym sukinsynem w całej dolinie "
|
|
|
|
|
 |
|
polakita
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 17:37 |
|
Od: 26 Lut 2009, 17:00 Posty: 1357 Miejscowość: F-41Ostrzeżenia: 1
|
Wujek_Dobra_Rada napisał(a): Recesja przejawia się nie tylko w gospodarce  Ja myślę że administracja potrzebuje czasu i zastanowienia, w końcu się nie pali. A rozważna decyzja wymaga zastanowienia i przejrzenia za i przeciw. A poza tym administracja zarządza tym forum i docelowo zrobi to co sama uważa 
______ Wrogowie często mówią prawdę, przyjaciele nigdy. CYCERON
|
|
|
|
|
 |
|
shadow_no
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 19:26 |
|
| Administrator |
|
Od: 13 Lip 2005, 00:45 Posty: 2374 Miejscowość: CzęstochowaOstrzeżenia: 0
|
|
Słowianka, :)
Co do tematu, osoba, która 'nie siedzi' w temacie, tylko dostała receptę od doktora na której piszę np. Efectin - nie będzie szukać informacji o wenflaksynie, tylko o efectinie. Dlatego subforum zostało tak zorganizowane, aby osoba która bierze dany lek, miała opinie o konkretnym leku, nie substancji chemicznej. Mimo, że leki w obrębie jednej grupy mają praktycznie takie samo działanie - nie każdy o tym wie i większość woli mieć tą pewność, że piszemy o tym co zażywa. To po pierwsze. Po drugie biorąc pod uwagę statystyki wejść na forum - bardzo dużo odwiedzin forum ma związek z pozycjonowaniem konkretnych nazw leków. Zmniejszenie ilości tematów łącząc je w grupach wpłynie negatywnie na przepływ użytkowników na co nie powinniśmy sobie pozwalać. Temat z mojej strony można uznać za zamknięty.
______ Pozdrawiam, Tomasz Nowak
|
|
|
|
|
 |
|
Freddie Mercury
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 19:35 |
|
Od: 15 Sty 2010, 12:35 Posty: 237Ostrzeżenia: 1
|
|
skoro ludzie chca sie dowiedziec jak działa dany lek np (Efectin) to jak sadze jego wiedza bedzie zapewne szersza gdy umozliwi mu sie dostep do innych leków w których zawarta jest dana substancja (odpowiednio wenlafaksyna)
______ Queen Play The Game ; Freddie -1.49-2.04 min.. G-E-N-I-A-L-N-E!!! http://www.youtube.com/watch?v=NnAZTItYxUQ
|
|
|
|
|
 |
|
Wujek_Dobra_Rada
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 20:03 |
|
|
shadow_no napisał(a): Słowianka, :)
Co do tematu, osoba, która 'nie siedzi' w temacie, tylko dostała receptę od doktora na której piszę np. Efectin - nie będzie szukać informacji o wenflaksynie, tylko o efectinie. Dlatego subforum zostało tak zorganizowane, aby osoba która bierze dany lek, miała opinie o konkretnym leku, nie substancji chemicznej. Mimo, że leki w obrębie jednej grupy mają praktycznie takie samo działanie - nie każdy o tym wie i większość woli mieć tą pewność, że piszemy o tym co zażywa. To po pierwsze. Po drugie biorąc pod uwagę statystyki wejść na forum - bardzo dużo odwiedzin forum ma związek z pozycjonowaniem konkretnych nazw leków. Zmniejszenie ilości tematów łącząc je w grupach wpłynie negatywnie na przepływ użytkowników na co nie powinniśmy sobie pozwalać. Temat z mojej strony można uznać za zamknięty. No tak ale post może wyglądać tak: Wenlafaksyna (Efectin, Alventa, Velaxin, Venlectine) Wszystko łatwe i czytalne i nie ma bałaganu.
|
|
|
|
|
 |
|
Paranoja
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 20:59 |
|
|
|
Wujek_Dobra_Rada, zgadzam się z Tobą żeby pisać np główny składnik a w nawiasie występujące nazwy leków. Może to też pomóć tym którzy nie wiedzą, że istnieją zamienniki leków (często tańsze). Wiem, że zabawy może być sporo, ale uważam, że takie łączenie mogłoby pomoc, a nie zaszkodzić innym być może nowym czy starym forumowiczom.
Myślę shad, że powinneś to wziąć jednak pod uwagę i pomyśleć nad tym, nie móiąc o tym, że są tematy o tym samych (np o sibutraminie) a są zdublowane.
|
|
|
|
|
 |
|
Wujek_Dobra_Rada
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 21:23 |
|
|
I powinien powstać dział sprzedam/kupię/zamienie 
|
|
|
|
|
 |
|
Paranoja
|
Re: połączenie w dziale leki  09 Lut 2010, 21:28 |
|
|
Wujek_Dobra_Rada, już nie przesadzaj. coś dobry za dobry masz dzis nastrój, nie za dużo leków wziąłeś? 
|
|
|
|
|
 |
| |